Oscarbelønnet instruktør anholdt for seksuelt overgreb

Manden bag film som "Crash" og "Million Dollar Baby" afviser anklager om seksuelt overgreb og personskade.

Den canadiske filminstruktør Paul Haggis på den røde løber under filmfestivalen i Rom i 2015. Haggis, der står bag oscarbelønnede film som "Crash"og "Million Dollar Baby", er blevet anholdt i Italien på mistanke om at have tvunget en kvinde til seksuelt samkvem. (Arkivfoto) <i>Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix</i>

Den canadiske filminstruktør Paul Haggis på den røde løber under filmfestivalen i Rom i 2015. Haggis, der står bag oscarbelønnede film som "Crash"og "Million Dollar Baby", er blevet anholdt i Italien på mistanke om at have tvunget en kvinde til seksuelt samkvem. (Arkivfoto) Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix

En canadisk filminstruktør, der tidligere har modtaget oscarstatuetter for nogle af sine film, er blevet anholdt i det sydlige Italien på mistanke om groft seksuelt overgreb.

Det meddeler anklagere i byen Brindisi ifølge italienske medier.

Den anholdte canadiske instruktør, Paul Haggis, er "under kraftig mistanke for groft seksuelt overgreb og grov personskade", skriver de italienske nyhedsbureauer Ansa og Agi.

Offeret er "en ung udenlandsk kvinde", skriver de to medier videre.

Haggis har via sin italienske advokat afvist beskyldningerne.

- Foretag forhør så hurtigt som muligt. Jeg er fuldkommen uskyldig, siger instruktøren via sin advokat.

Den 69-årige Paul Haggis står bag film som "Crash" og "Million Dollar Baby". Begge film vandt en Oscar for bedste film i henholdsvis 2005 og 2004.

Han er i Italien i forbindelse med filmfestivalen Allora, der indledes tirsdag i byen Ostuni.

Anklagemyndigheden siger, at den kvinde, der angiveligt er offer i sagen, har boet sammen med Haggis forud for filmfestivalen.

- Den mistænkte har angiveligt tvunget den unge kvinde, som han mødte for noget tid siden, til samleje, meddeler anklagerne.

Efter mødet med Haggis var den unge kvinde "tvunget til at søge lægehjælp", hedder det videre.

Der er ikke umiddelbart flere oplysninger om sagen.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.