Over 20 dræbt under jihadist-angreb på hotel i Mogadishu

Mindst 120 blev såret ved angreb på hotel, hvor over 100 mennesker var gidsler i 30 timer.

Somaliske sikkerhedsstyrker har søndag afsluttet en belejring af et hotel i Mogadishu, hvor militante islamister havde taget mange gidsler efter et blodigt angreb. 21 blev dræbt og <i>Feisal Omar/Reuters</i>

Somaliske sikkerhedsstyrker har søndag afsluttet en belejring af et hotel i Mogadishu, hvor militante islamister havde taget mange gidsler efter et blodigt angreb. 21 blev dræbt og Feisal Omar/Reuters

Somaliske sikkerhedsstyrker har søndag afsluttet en belejring af et hotel i Mogadishu, hvor militante islamister havde taget mange gidsler efter et blodig angreb.

Politi og militær siger, de har reddet 106 gidsler - heriblandt kvinder og børn.

Elitesoldater trængte til sidst ind i bygningen og nedkæmpede militante fra al-Shabaad netværk, der har forgreninger til al-Qaeda.

Den somaliske sundhedsminister, Ali Haji Adan, siger, at islamisterne var under belejring i hotellet i 30 timer, og at alt 21 mennesker er dræbt ved angrebet, og 120 andre blev såret.

De fleste blev dræbt og såret i angrebets tidlige fase, siger talsmænd.

Angrebet blev indledt fredag aften, da bevæbnede jihadister fra netværket al-Shabaab trængte ind på det populære Hayat Hotel med en regn af pistolskud og eksplosioner.

Al-Shabaab, der har ført et dødeligt oprør mod Somalias skrøbelige regering i 15 år, har taget skylden for angrebet. Gruppen er tæt på al-Qaeda.

Al-Shabaab anses for at være en af de mest brutale og nådesløse islamistiske grupper i Afrika.

Angrebet fredag er det største angreb, der har været i Mogadishu, siden Somalias nye præsident, Hassan Sheikh Mohamud, blev valgt i maj.

En historisk tørke, der ser ud til at fortsætte, har indtil videre tvunget en million mennesker på flugt i Somalia. Det fremgår af tal fra FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.