Våbenhvile er på plads efter tre dages hårde kampe i Gaza

Der er indgået en våbenhvile i Gaza mellem Islamisk Jihad og Israel. Begge bekræfter, at den begynder 22.30.

Røg ses her stige op fra en bygning i den sydlige del af Gaza. Der har været kampe og bombardementer i området i tre dage. <i>Said Khatib/Ritzau Scanpix</i>

Røg ses her stige op fra en bygning i den sydlige del af Gaza. Der har været kampe og bombardementer i området i tre dage. Said Khatib/Ritzau Scanpix

Den palæstinensiske gruppe Islamisk Jihad og Israel har - med Egyptens hjælp - indgået en aftale om våbenhvile i Gaza.

Det bekræfter begge parter søndag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

De oplyser desuden, at den står til at gå i gang klokken 22.30 dansk tid.

- For kort tid siden nåede vi frem til ordlyden i en våbenhvile aftalt sammen med Egypten, siger Islamisk Jihad-medlem Mohammad al-Hindi.

Efterfølgende oplyser den militante gruppe, at våbenhvilen går i gang 22.30. Senere søndag aften lyder samme melding fra Israel, skriver AFP.

Tidligere søndag var der uofficielle meldinger om, at Islamisk Jihad og Israel var nået til enighed om en våbenhvile. Det skulle være sket med hjælp fra Egypten, der ofte indtager en mæglerrolle mellem de to parter.

En palæstinensisk embedsmand sagde, at våbenhvilen var aftalt til klokken 19 dansk tid. En egyptisk sikkerhedskilde sagde klokken 20 dansk tid.

De seneste tre dages intense kampe i Gaza har kostet mindst 43 palæstinensere livet - herunder 15 børn. Det skriver AFP. Flere af dem er døde i angreb i løbet af endnu en urolig dag søndag.

To israelere skal være blevet indlagt på hospitalet med skader efter at være blevet ramt af sprængstykker. Yderligere 13 er kommet lettere til skade.

Israel har siden fredag udført omfattende angreb mod Islamisk Jihads positioner i Gaza. Den militante palæstinensiske gruppe har besvaret angrebene ved at affyre hundredvis af raketter mod Israel.

Kampene er de værste, siden de to sider i maj sidste år kæmpede en 11 dage lang krig. Den lagde store dele af den palæstinensiske enklave i ruiner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden