Polen udviser 45 russiske diplomater for spionage

Rusland truer med at gengælde polsk udvisning af 45 russere. Forhold mellem parter tynget af krigen i Ukraine.

Den russiske ambassade i Polens hovedstad, Warszawa. Nu bliver der bedre plads på ambassaden, efter Polen har beordret 45 russiske diplomater ud af landet. <i>Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix</i>

Den russiske ambassade i Polens hovedstad, Warszawa. Nu bliver der bedre plads på ambassaden, efter Polen har beordret 45 russiske diplomater ud af landet. Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix

Polen udviser 45 russiske diplomater for spionage. Det bekræfter Polens indenrigsminister, Mariusz Kaminski, på Twitter.

- Vi opløser Ruslands netværk for særlige tjenester, skriver han.

Ruslands ambassadør afviser beskyldningerne og siger, at der ikke er noget grundlag for den polske beslutning.

Det forklarer han foran det polske udenrigsministerium. Her har han netop fået besked om, at de 45 russere skal forlade landet.

- De er nødt til at tage afsted. Dette er den polske sides suveræne beslutning. Og de har en ret til at stå ved deres beslutning, siger ambassadøren, Sergej Andrejev, til journalister.

Ifølge ambassadøren mister ambassaden mindst tre fjerdedele af sit personale. Men de bilaterale forbindelser mellem Rusland og Polen er ikke ramt.

- Ambassaderne bliver, hvor de er, og ambassadørerne forbliver, siger Andrejev.

De 45 russere har fungeret som spioner. Det oplyser Polens interne efterretningstjeneste.

- Den Interne Sikkerhedstjeneste har identificeret 45 mennesker. Det er officerer i den russiske efterretningstjeneste og personer associeret med dem, som har haft diplomatisk status i Polen. Det sagde en talsmand for tjenesten lidt tidligere på dagen.

Ifølge den polske kontraspionage, ABW, har de russere, der står til udvisning, også spioneret mod Polens allierede.

ABW siger samtidig, at en polsk borger er anholdt. Vedkommende er mistænkt for at spionere for Ruslands hemmelige tjeneste. Personen arbejder i arkivet i Warszawas administration.

- Den sigtedes aktiviteter udgjorde en trussel mod Polens interne og eksterne sikkerhed. Det siger en talsmand for ABW.

Det russiske udenrigsministerium har onsdag truet Polen med at gøre gengæld for udvisningerne. Det skriver det russiske medie Ria.

Forholdet mellem de to lande er spændt efter den russiske invasion i Ukraine. Over to millioner ukrainere er flygtet til Polen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden