Politi ser intet galt i Labour-leders øl under nedlukning

Efterforskningen af Labours Keir Starmer er afsluttet, og han kommer ikke til få en bøde for øl under corona.

Mens Boris Johnson har kæmpet med Partygate, har Labours Keir Starmer (på billedet) haft sin egen Beergate. Den håber han uden tvivl nu på at kunne lægge låg på. (Arkivfoto). <i>Kirsty O''connor/Ritzau Scanpix</i>

Mens Boris Johnson har kæmpet med Partygate, har Labours Keir Starmer (på billedet) haft sin egen Beergate. Den håber han uden tvivl nu på at kunne lægge låg på. (Arkivfoto). Kirsty O''connor/Ritzau Scanpix

Keir Starmer, der er leder af det britiske oppositionsparti Labour, er fredag blevet renset for mistanke om at have brudt coronaregler sidste år.

Starmer har tidligere sagt, at han ville gå af, hvis en politiefterforskning resulterede i en bøde.

Men en dag efter at premierminister Boris Johnson meddelte sin afgang efter flere skandalesager, oplyser politiet i Durham, at efterforskningen er ovre, og at der ikke tages yderligere skridt af politiet.

Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der dukkede et billede op af Starmer, hvor han holdt en øl og fik mad med en kollega, mens der var flere mennesker i baggrunden.

Billedet er fra april 2021, mens Starmer førte kampagne og befandt sig i byen Durham i det nordøstlige England. Dengang var landet i en streng nedlukning.

Starmer forklarer, at der var tale om en pause, mens han var på arbejde, og at han derefter vendte tilbage til jobbet.

- Jeg har hele tiden sagt, at der ikke blev brudt nogen regler, da jeg var i Durham. Politiet har færdiggjort sin efterforskning og er enig: Der er ikke nogen sag, skriver Starmer på Twitter.

Politiet i Durham har også udsendt en meddelelse. Heraf fremgår det også, at der ikke var tale om brud på reglerne.

Sagen er blevet kendt som Beergate i den britiske presse.

Boris Johnson har været i vælten på grund af Partygate-skandalen, der handler om fester i Downing Street 10 under coronanedlukningerne. I den sag har Johnson fået en bøde for at overtræde loven.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.