Politiet i USA efterforsker sammenhæng i drab på muslimer

For fjerde gang inden for et år er en muslim blevet dræbt i New Mexico. Politiet efterforsker en sammenhæng.

En af de dræbte, 41-årige Aftab Hussein, blev begravet fredag, efter at han blev fundet skuddræbt i Albuquerque. <i>Chancey Bush/Ritzau Scanpix</i>

En af de dræbte, 41-årige Aftab Hussein, blev begravet fredag, efter at han blev fundet skuddræbt i Albuquerque. Chancey Bush/Ritzau Scanpix

For fjerde gang inden for et år er en muslim blevet dræbt i den amerikanske delstat New Mexicos største by, Albuquerque.

Delstatens guvernør kalder rækken af drab "målrettede".

Politichefen fra Albuquerque, Harold Medina, oplyste til journalister, at en "ung mand fra det muslimske miljø var blevet dræbt".

Offerets navn og de nærmere omstændigheder omkring drabet blev ikke offentliggjort. Men i de tre forgangne drab var der tale om ofre, som blev overrasket og skudt uden advarsel. Det har politiet oplyst.

Harold Medina siger, at drabet, som fandt sted fredag aften lokal tid, kan have forbindelse til de tidligere tre.

Ifølge politiet blev de tidligere tre muslimer dræbt netop på grund af deres etnicitet og religion.

New Mexicos guvernør, demokratiske Michelle Lujan Grisham, har sørget for, at der bliver indsat ekstra politi i Albuquerque for at efterforske drabene. Det skriver hun på det sociale medie Twitter.

- De målrettede drab på Albuquerques muslimske beboere vækker vrede og er fuldstændigt uacceptable, skriver Grisham.

To af de dræbte muslimske mænd, som døde i juni og august, kom i den samme moské. I den forbindelse sagde politiet, at der var en "kraftig sandsynlighed for", at drabene på dem hang sammen med drabet på en afghansk immigrant i november sidste år.

Den ene var 27-årige Muhammad Afzaal Hussain, som arbejdede som byplanlægger i byen Espanola. Han blev skudt mandag uden for sit hjem. Den anden var 41-årige Aftab Hussein, som blev fundet skuddræbt i nærheden af Albuquerques internationale distrikt.

New Mexicos politi får blandt andet hjælp fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, i efterforskningen. Også en række andre politienheder er inde over sagen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.