Præsident Joe Biden er igen testet positiv for covid-19

USA's præsident Joe Biden blev for ni dage siden ramt af covid-19. Blev meldt rask men er igen testet positiv.

Præsident Joe Biden måtte hoste, da han onsdag kort efter at være meldt rask for covid-19 holdt en tale i Det Hvide Hus' Rose Garden. Nu er han atter testet positiv. <i>Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix</i>

Præsident Joe Biden måtte hoste, da han onsdag kort efter at være meldt rask for covid-19 holdt en tale i Det Hvide Hus' Rose Garden. Nu er han atter testet positiv. Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Joe Biden, er lørdag morgen atter testet positiv for covid-19.

Det oplyser Det Hvide Hus' læge, Kevin O'Connor.

Den 79-årige præsident har ingen symptomer. Han føler, han har det "ret godt", men vil følge den sædvanlige procedure og isolere sig, siger lægen.

På Twitter skriver Joe Biden selv, at han fortsat arbejder.

- I dag testede jeg positiv for corona igen. Dette sker for en lille del af befolkningen. Jeg har ingen symptomer, men jeg vil isolere mig af hensyn til dem omkring mig, skriver han.

Biden testede positiv for ni dage siden. Tirsdag blev han erklæret symptomfri af O'Connor, og han genoptog sit arbejde i fuldt omfang.

Blandt andet havde han torsdag et langt telefonmøde med Kinas leder, Xi Jinping.

I samme tidsrum har præsidenten testet negativ for corona ved coronatest fire dage i træk, hvorefter han brød sin selvisolation onsdag. Men nu er han altså testet positiv for virusset igen.

Præsidentlægen, O'Connor, forklarer Bidens nye positivtest med, at præsidenten er blevet behandlet med et covid-medikament, Paxlovid. Effekten af det betyder hos nogle coronaramte, at de atter kan teste positiv.

Af samme grund er der heller ikke behov for at behandle præsidenten, der desuden er fuldt vaccineret mod corona, yderligere, siger lægen.

Paxlovid er et antiviralt middel udviklet af Pfizer. Det skal beskytte den syge mod en forværring af sygdommen.

Præsidentens hustru, Jill Biden, blev for lidt over en uge siden testet negativ for virusset.

Der er i det hele taget et stort og konstant fokus på Joe Bidens helbred i USA, ligesom der var under hele præsidentvalgkampen i 2020. Det skyldes i høj grad hans alder.

I november fylder Joe Biden 80 år. Han også den præsident i USA, der har været ældst, da han indtog positionen. Dengang var han 78 år.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden