Prins Harry-bog er kun tidligere overgået af Harry Potter-succesen

Kun overgået af bøgerne om Harry Potter er "Spare" den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien.

Erindringsbogen "Spare", på dansk "Reserven", som er skrevet af prins Harry, udkom tirsdag i danske og internationale boghandlere. <i>Scott Olson/Ritzau Scanpix</i>

Erindringsbogen "Spare", på dansk "Reserven", som er skrevet af prins Harry, udkom tirsdag i danske og internationale boghandlere. Scott Olson/Ritzau Scanpix

Prins Harrys erindringsbog "Spare", på dansk "Reserven", er den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien. Det skriver The Guardian.

Bogen har solgt 400.000 eksemplarer inklusiv e-bøger og lydbøger.

- Vi vidste godt, at denne bog ville flyve, men den overgår selv vores mest optimistiske forventninger, siger Larry Finlay, administrerende direktør for forlaget Transworld Penguin Random House ifølge The Guardian.

Ifølge forlagsdirektøren er salget kun tidligere overgået af Harry Potter-bøgerne.

Ved en fejl udkom bogen allerede sidste uge på spansk. Derfor var dele af bogen på forhånd kendt i offentligheden.

Blandt andet har prins Harry i bogen fortalt, at han har dræbt 25 mennesker, da han var soldat i Afghanistan.

Han beskylder desuden sin bror - kronprins William - for at have angrebet ham fysisk i forbindelse med en kontrovers om Harrys hustru, hertuginde Meghan.

Bogen er også strøget ind på bestsellerlisterne herhjemme. Tirsdag udtalte både Bog & Idé og Saxo, at bogen lå nummer et.

"Spare" har fået en blandet modtagelse blandt både danske og britiske anmeldere.

I The Guardian bliver bogen beskrevet som et mislykket forsøg på at genvinde fortællingen.

Her skriver anmelder Charlotte Higgins, at bogen på skift er "frustrerende" og "underligt overbevisende" samt "absurd", men også at den fremkalder "medfølelse".

I Politiken giver anmelder Eva Eistrup bogen fire ud af seks hjerter, mens Informations anmelder Bodil Skovgaard Nielsen kalder den både "læseværdig" og "overdådig" men også "fuldstændig ufokuseret".

Prins Harry og hertuginde Meghan trak sig i 2020 som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus. I dag bor de i Californien i USA med deres to børn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.