Prorussiske separatister: Vi vinder frem i Donbas

Over 90 procent af territoriet i Folkerepublikken Luhansk er befriet, hedder det i ubekræftet erklæring.

Brandmænd i udbombet bygning i den separatistiske by Donetsk, hvor separatister nu hævder at have vundet meget terræn. (Arkivfoto). <i>Alexander Ermochenko/Reuters</i>

Brandmænd i udbombet bygning i den separatistiske by Donetsk, hvor separatister nu hævder at have vundet meget terræn. (Arkivfoto). Alexander Ermochenko/Reuters

Prorussiske separatister i det østlige Ukraine siger, at de kontrollerer næsten hele Luhansk – regionen og over halvdelen af Donetsk-regionen i Donbas, som Moskva har nævnt som dets primære militære mål. Oplysningerne er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

De prorussiske separatister har udråbt Donetsk og Luhansk som selvstændige "folkerepublikker".

- Denne morgen - den 31. marts 2020 - er over 90 procent af territoriet i Folkerepublikken Luhansk befriet, hedder det i en erklæring på det sociale medie Telegram fra udenrigsministeriet i den selverklærede republik.

Mange indbyggere i regionen er russisktalende og russisksindede. Mange har desuden arbejdet for russiske virksomheder, og de ser med skepsis på den provestlige regering i Kyiv.

Inden starten på det, som Moskva kalder "en speciel militær operation i Ukraine", kontrollerede separatisterne omkring en tredjedel af Donetsk og omkring en tredjedel af Luhansk.

I Donetsk har russiske styrker omringet den sydlige havneby Marjupol, hvor civilbefolkningen i ekstrem grad mangler vand, fødevarer og medicin.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.