Prorussiske styrker har anholdt Khersons borgmester

Prorussiske styrker har udnævnt deres eget "bystyre" i byen Kherson og fjernet demokratisk valgt leder.

Lokale indbyggere i Kherson går tur i park med mindemonumenter for frihedskæmpere, der faldt i kampen mod nazistiske invasionsstyrker under Anden Verdenskrig. Kherson havde 300.000 indbyggere før den russiske invasion af Ukraine den 24. februar. Byen blev indtaget af russiske styrker kun en uge efter det russiske angreb, og den har siden været afskåret fra omverdenen. <i>Uncredited/Ritzau Scanpix</i>

Lokale indbyggere i Kherson går tur i park med mindemonumenter for frihedskæmpere, der faldt i kampen mod nazistiske invasionsstyrker under Anden Verdenskrig. Kherson havde 300.000 indbyggere før den russiske invasion af Ukraine den 24. februar. Byen blev indtaget af russiske styrker kun en uge efter det russiske angreb, og den har siden været afskåret fra omverdenen. Uncredited/Ritzau Scanpix

Prorussiske styrker har tirsdag anholdt borgmesteren i byen Kherson, rapporterer flere russiske og ukrainske medier. Det skriver AFP.

Borgmester Ihor Kolykhajev er pågrebet af prorussiske styrker, hedder det.

Ifølge det ukrainske medie Ukrinform har borgmesterens pressesekretær, Galyna Lyashevska, på Facebook bekræftet oplysningerne.

- Han blev bortført af prorussiske styrker, skriver hun.

Også Ruslands statslige nyhedsbureau rapporterer om pågribelsen af borgmesteren.

Kirill Stremousov, som er næstformand for det russisk-støttede bystyre i Kherson, siger til Ria Novosti, at "eksborgmester Kolikhajev tilbageholdes".

Han kalder den ukrainske, demokratisk valgte borgmester for en "nationalist", som har skadet Ruslands "proces med af-nazificering"

Ukraine og Rusland kontrollerer hver deres dele af Kherson-området. Selve storbyen Kherson er dog i russiske hænder.

Kherson havde 300.000 indbyggere før den russiske invasion af Ukraine den 24. februar.

Byen er en vigtig havneby og huser flere skibsværfter. Den blev indtaget af russiske styrker kun en uge efter begyndelsen på den russiske invasion. Byen har siden været afskåret fra omverdenen.

De russiske styrker udnævnte deres eget "bystyre" sidst i april. I den forbindelse blev også borgmesteren skiftet ud.

Den folkevalgte borgmester sagde dengang, at han ville blive i byen og fortsætte med at tjene dem, som havde valgt ham.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.