Protester i Peru mod stigende priser fører til udgangsforbud

Borgere i Lima og havnebyen Callao har tirsdag forbud mod at forlade deres hjem efter protestbølge.

Demonstranter i sammenstød med kampklædt politi i Ate øst for Perus hovedstad, Lima, mandag. Her havde busser og lastvogne blokeret veje i protest mod stigende priser på brændstof. <i>Gian Masko/Ritzau Scanpix</i>

Demonstranter i sammenstød med kampklædt politi i Ate øst for Perus hovedstad, Lima, mandag. Her havde busser og lastvogne blokeret veje i protest mod stigende priser på brændstof. Gian Masko/Ritzau Scanpix

Perus venstreorienterede præsident, Pedro Castillo, har tirsdag indført udgangsforbud i hovedstaden Lima og den tilstødende havneby Callao.

Det sker i et forsøg på at begrænse de store protester i landet mod stigende priser på brændstof og gødning.

- Regeringen er enig om at forbyde borgernes bevægelighed fra klokken 2 morgen til klokken 23.59 tirsdag 5. april for at beskytte alle folks fundamentale rettigheder, siger Castillo på tv.

Mandag var der en bølge af protester mod de stigende priser på brændstof og gødning. Priserne er skudt i vejret som en følge af krigen i Ukraine.

Det er anden uge i træk, at der demonstreres rundt om i landet, mens regeringen prøver at holde priserne nede.

Det er barsk ny virkelighed for præsident Castillo, der selv har en baggrund som landarbejder og lærer. Han vandt præsidentvalget sidste år med overvældende støtte fra fattige i landområderne.

Hans popularitet er raslet ned selv i landområderne. Han har i målinger kun støtte fra 25 procent af vælgerne. Castillo har i sine otte måneder som præsident klaret sig gennem to forsøg på at få ham afsat ved en rigsret.

De seneste protester har flere steder udviklet sig voldeligt, og mindst fire er dræbt.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.