Putin: Angreb på russisk kultur er som nazisternes bogbrændinger

Ruslands præsident kalder Vestens kulturboykot et angreb på Ruslands tusindårige historie.

Ruslands præsident på tv fredag for at mødes med vindere af statens kulturpriser. Her retter han et skarpt angreb på Vesten, som han anklager for at ville undertrykke russisk musik og litteratur. <i>Mikhail Klimentyev/Ritzau Scanpix</i>

Ruslands præsident på tv fredag for at mødes med vindere af statens kulturpriser. Her retter han et skarpt angreb på Vesten, som han anklager for at ville undertrykke russisk musik og litteratur. Mikhail Klimentyev/Ritzau Scanpix

Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at de angreb fra vesten, der nu sker mod russisk kultur, kan sammenlignes med de tyske nazisters bogbrændinger.

Han siger, at Vesten forsøger at eliminere russisk kultur. Herunder store komponister som Pjotr Tjajkovskij, Dmitrij Sjostakovitj og Sergej Rachmaninov.

- I dag forsøger de at ophæve et land med tusind år bag sig. Jeg taler om den fremadskridende diskrimination mod alt, der er forbundet med Rusland, siger Putin til russisk tv.

Ud over de store komponister og musikken henviser han til russisk litteratur.

- På denne måde forbyder de russiske forfattere og bøger, konstaterer han.

- Sidste gang at sådan en massekampagne blev sat i gang for at ødelægge uønsket litteratur, da blev det udført af nazisterne i Tyskland for næsten 90 år siden, siger han.

Mange arrangementer i Vesten med russisk musik og anden form for russisk kultur er blevet suspenderet efter Ruslands invasion i Ukraine.

Det gælder også en række arrangementer i Danmark. Blandt andet på Horsens kunstmuseum, Aalborg Teater og Musikhuset i Aarhus.

Rusland er på flere fronter ramt af hårde sanktioner fra Vesten, efter at landet 24. februar invaderede Ukraine.

Siden er Rusland i stigende grad blevet isoleret over for omverdenen, både diplomatisk og økonomisk.

Og det har bredt sig til områder som kultur og sport.

Den sportslige boykot af Rusland er blevet meget omfattende. Landet er blevet lukket ude fra alle de store internationale sportsarrangementer som for eksempel fodbold-VM.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.