Putin: Prisloft vil få os til at stoppe gasforsyninger

Europæiske opfordringer til at indføre prisloft for russisk gas er "stupide", siger Ruslands præsident.

Rusland vil stoppe olie- og gasforsyninger, hvis der indføres et prisloft. Det siger den russiske præsident, Vladimir Putin, onsdag.

I en tale på det årlige økonomiske forum i Vladivostok siger den russiske leder, at europæiske opfordringer til at indføre prisloft for russisk gas er "stupide".

Han gør det klart, at det vil få Rusland til at opgive de kontrakter, der er indgået om eksport af gas og olie til EU-landene.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, sagde fredag, at hun mener, at tiden er inde til at indføre et prisloft på køb af russisk gas.

Dette fik øjeblikkeligt den tidligere russiske præsident Dmitrij Medvedev til at sige, at dette ville få Rusland til at stoppe eksporten til europæerne.

- Der vil ganske enkelt ikke være russisk gas til Europa, skrev Medvedev på beskedtjenesten Telegram.

Ifølge Ursula von der Leyen skal prisloftet på gassen være et modsvar på Putins forsøg på at manipulere med Europas energimarked.

Efter Ruslands invasion af Ukraine har energipriserne været på himmelflugt. Det skyldes blandt andet, at Rusland ved flere lejligheder har begrænset Europas adgang til russisk gas.

- I løbet af de sidste uger og måneder har vi arbejdet hårdt på en europæisk plan for at kæmpe imod Putins manipulationer, sagde von der Leyen fredag.

Samtidig erklærede G7-landenes finansministre, at de vil sætte et prisloft på råolie og olieprodukter fra Rusland.

Det fremgik af en fælles udtalelse fredag.

G7-landene er syv af verdens førende industrilande. Gruppen omfatter Tyskland, Frankrig, Italien, Storbritannien, USA, Canada og Japan.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.