Putin: Rusland har vundet - ikke tabt - på invasionen

Rusland er styrket i en ny selvstændig kurs, som vil genskabe landets globale gennemslagskraft, siger Putin.

I en tale ved det årlige økonomiske forum i Vladivostok siger den russiske leder, Vladimir Putin, at Rusland er styrket i en ny selvstændig kurs efter invasionen af Ukraine. <i>Sergei Bobylyov/Ritzau Scanpix</i>

I en tale ved det årlige økonomiske forum i Vladivostok siger den russiske leder, Vladimir Putin, at Rusland er styrket i en ny selvstændig kurs efter invasionen af Ukraine. Sergei Bobylyov/Ritzau Scanpix

Præsident Vladimir Putin siger onsdag, at Rusland har vundet - ikke tabt - ved at invadere Ukraine.

I en tale ved det årlige økonomiske forum i Vladivostok siger den russiske leder, at Rusland er styrket i en ny selvstændig kurs. Og at kursen vil genskabe landets globale gennemslagskraft.

- Vi har ikke mistet noget i en global konfrontation med USA over Ukraine, siger Putin.

Han kalder russernes "specielle militære operation" for et vendepunkt i historien. Et vendepunkt, hvor Rusland omsider har overvundet de ydmygelser, som fulgte i kølvandet på opløsningen af Sovjetunionen i 1991.

I et forsøg på at understrege Ruslands nye kurs med stadig mere samarbejde med landene i Asien, siger Putin, at Vesten sakker mere og mere bagud, mens Asien er fremtiden.

I sin hovedtale på det økonomiske forum nævner Putin næsten ikke Ukraine og russernes invasion af landet. Han nævner kun Ukraine i forbindelse med korneksport.

Til et spørgsmål fra en moderator ved konferencen om, hvorvidt Rusland har tabt noget i konflikten med Ukraine, svarer Putin, at Rusland har vundet og vil komme til at fremstå fornyet og fri af forhindringer.

- Vi har ikke tabt noget, og vi kommer ikke til at tabe noget, hedder det i udtalelsen fra Putin, der reelt har ledet Rusland siden 1999.

- Med hensyn til, hvad vi har vundet, kan jeg sige, at det vigtigste er en styrkelse af vores suverænitet. Og den er et uundgåeligt resultat af det, der sker nu.

Han advarer mod en ulmende fødevarekrise og siger, at han vil diskutere en mulig ændring af en kornaftale med Ukraine.

Putin benægter, at Rusland bruger energi som et "våben" mod Europa.

- Det er mere nonsens. Vi leverer det, som er påkrævet, siger han og tilføjer, at Rusland er parat til at pumpe gas gennem rørledningen Nord Stream 2.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.