Vi kan håndtere enhver udfordring lover Putin i trodsig tale

Vesten prøver med stupide sanktioner at knuse Rusland. Vi er et stærkt folk, der håndterer det, siger Putin.

På en stor årlig virksomhedskonference i Skt. Petersborg angriber Ruslands præsident, Vladimir Putin, de sanktioner fra Vesten, der er indført efter Ruslands invasion i Ukraine. Vi er et stærkt folk, der kan håndtere enhver udfordring, siger han. <i>Maxim Shemetov/Reuters</i>

På en stor årlig virksomhedskonference i Skt. Petersborg angriber Ruslands præsident, Vladimir Putin, de sanktioner fra Vesten, der er indført efter Ruslands invasion i Ukraine. Vi er et stærkt folk, der kan håndtere enhver udfordring, siger han. Maxim Shemetov/Reuters

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at USA handler som om, landet ikke har bemærket, at der er andre magtcentre i verden.

- Intet i verden vil blive det samme igen i den globale politik, siger den russiske præsident og tilføjer, at USA opfører sig som om de er sendt til Jorden af Gud med hellige interesser.

Udtalelserne er fremsat af Putin i hans årlige tale ved Sankt Petersborgs Internationale Økonomiske Forum (Spief). Et forum som tidligere talte vestlige forretningsfolk, herunder topchefer for Danmarks største virksomheder.

Men alt det er fortid nu. En del forsvandt efter Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014. Og de, der måtte være tilbage, er forsvundet efter Ruslands invasion i Ukraine 24. februar.

Putin angriber Vestens koloniale arrogance i forbindelse med krigen i Ukraine. At Vesten forsøger at knuse den russiske økonomi med "stupide" sanktioner. Det minder om en blitzkrig, siger han.

- Vi er et stærkt folk, og vi kan håndtere enhver udfordring. Lige som vores forfædre så vil løse ethvert problem. Og hele vores tusindårige historie vidner om det, mener han.

Igen nægter han at bruge ordet krig om Ruslands angreb på Ukraine. Det udløser stort bifald i kongressalen, da han bekræfter, at han er fast besluttet på at videreføre den "særlige militære operation" i Ukraine.

Det er ved lov forbudt i Rusland at bruge ordet krig om den store angrebskrig i Ukraine.

På grund af et hackerangreb måtte Putin, fredag eftermiddag udsætte sin årlige tale i Skt. Petersborg.

Hackerangrebet var rettet mod det økonomiske forums hjemmeside.

Det er 25. gang, at Spief afholdes, men det økonomiske forum er klart anderledes end tidligere år. For mange af de sædvanlige deltagere er blevet væk på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Tidligere år har præsident Emmanuel Macron og tidligere forbundskansler Angela Merkel været blandt deltagerne ved det stort anlagte møde, som er kendt som "Det Russiske Davos".

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden