Rapport: Storbritanniens behandling af bådmigranter er uacceptabel

Migranter i små både fra Frankrig håndteres ineffektivt og uacceptabelt, siger rapport fra grænsemyndigheder.

Migranter samles op i Den Engelske Kanal. Briternes modtagelse af migranter, som ankommer i små både fra Nordfrankrig, er uacceptabel, ineffektiv og utilstrækkelig, hedder det i en ny rapport. <i>Daniel Leal/Ritzau Scanpix</i>

Migranter samles op i Den Engelske Kanal. Briternes modtagelse af migranter, som ankommer i små både fra Nordfrankrig, er uacceptabel, ineffektiv og utilstrækkelig, hedder det i en ny rapport. Daniel Leal/Ritzau Scanpix

Storbritanniens modtagelse af migranter, som ankommer i små både fra Nordfrankrig, er uacceptabel, ineffektiv og utilstrækkelig. Sådan lyder kritikken i en ny rapport fra Storbritanniens uafhængige chefinspektør for grænser og indvandring.

Rapporten kritiserer landets indenrigsministerium for at efterlade sårbare migrantgrupper i farlige situationer.

Den stigende trafik af personer, som begiver sig ud på de farlige overfarter i små fartøjer for at komme illegalt ind i Storbritannien, har fra flere sider ført til kritik af grænsekontrollen, der kaldes mangelfuld. Samtidig siger andre, at de, der søger asyl, behandles umenneskeligt.

Den nye uafhængige undersøgelse, som er foretaget af chefinspektør David Neal, har haft fokus på modtagelsen af migranter i to af regeringens centre mellem december 2021 og januar 2022.

- Der er tale om migranter, der krydsede Den Engelske Kanal under meget vanskelige omstændigheder. Mange var sårbare og i overhængende fare, deriblandt børn og kvinder, der var på egen hånd. Da de ankom til Dover, blev de modtaget på en uacceptabel måde, siger Neal i en erklæring torsdag.

I november 2021 omkom 27 mennesker i forsøget på at komme over kanalen i en gummibåd. Tragedien førte til kritik af både de britiske og franske myndigheder.

Der er huller i de gældende sikkerhedsprocedurer, siger den uafhængige chefinspektør og tilføjer:

- Det skyldes, at Indenrigsministeriet i de seneste tre år ikke har tilpasset sig. I stedet for kriseagtige reaktioner skulle der have været udviklet faste procedurer og bedre systemer, og man skulle have indstillet sig på den kendsgerning, at bådene kommer hele tiden.

Antallet af migranter, som har forsøgt at komme over Den Engelske Kanal fra Frankrig til England, steg i årets første halvdel med op imod 70 procent, viser tal fra det franske indenrigsministerium.

Antallet af ankomne personer i små både steg til 28.526 sidste år sammenlignet med 8486 i 2020 og 286 i 2018 - og Indenrigsministeriet har ikke været i stand til at klare stigningen, hedder det.

De fleste af migranterne var fra Iran og Irak.

Rapporten kritiserer også regeringens statistikker over de ankomne som "skrækkeligt dårlige" og tilføjer, at der ikke er nogen undskyldning for det.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden