Regnbueflag vajer for første gang over Tysklands parlament

Hundredtusindvis af mennesker ventes ifølge arrangørerne at samle sig til Pride-parade i Berlin lørdag.

Regnbueflaget vajer lørdag over det tyske parlament. Klokken 12 går en stor Pride-parade i gang i hovedstaden Berlin. <i>Christoph Soeder/Ritzau Scanpix</i>

Regnbueflaget vajer lørdag over det tyske parlament. Klokken 12 går en stor Pride-parade i gang i hovedstaden Berlin. Christoph Soeder/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde vajer regnbueflaget, der er et vigtigt symbol for LGBT-miljøet, over det tyske parlament, Forbundsdagen.

Flaget er hejst forud for lørdagens Pride-parade i hovedstaden Berlin. Her ventes hundredtusindvis af mennesker ifølge arrangørerne at deltage.

Regnbueflaget består af seks vandrette striber i farverne rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. Det blev første gang brugt i slutningen af 1970'erne og har siden da været brugt flittigt af LGBT-samfundet.

LGBT - eller LGBT+ - omfatter homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre, der bryder med normerne for køn og seksualitet.

I Tyskland er Pride-paraden kendt som Christopher Street Day. Den er opkaldt efter gaden Christopher Street i New York, hvor demonstrationer i 1969 satte gang i bevægelsen for LGBT-personers rettigheder.

Det er kun få måneder siden, at det tyske indenrigsministerium gav tilladelse til, at regnbueflaget kan hejses ved officielle bygninger.

Det er lørdag blevet hejst tre forskellige steder ved parlamentet.

Forbundsdagens præsident, Bärbel Bas, meddelte i juni, at flaget ville blive hejst. Det skulle være med til at øge synligheden af en dedikeret indsats for at omfavne mangfoldighed, lød forklaringen fra præsidenten.

Paraden i Berlin går i gang lørdag klokken 12.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.