Regnskyl giver hjælpende hånd i kamp mod californisk skovbrand

40 procent af den amerikanske skovbrand Fairview Fire er under kontrol, efter at der har været regn i området.

Brandmænd arbejder med Fairview Fire, som har brændt et område på størrelse med Læsø i Californien. <i>Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix</i>

Brandmænd arbejder med Fairview Fire, som har brændt et område på størrelse med Læsø i Californien. Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

Brandmænd har fået sig en uvant hjælpende hånd i kampen mod skovbranden Fairview Fire, som for tiden hærger lidt uden for den amerikanske millionby Los Angeles i Californien.

Tropestormen Kay har medbragt koldere vejr og især en række regnskyl, som har hjulpet med at få mere af branden under kontrol.

Officielle myndigheder oplyser lørdag aften lokal tid, at 40 procent af branden nu er under kontrol.

- Brandaktivitet er blevet kraftigt reduceret på grund af fugtighed fra tropestormen Kay, lyder det i en udtalelse fra Californiens myndighed for skov- og brandbeskyttelse, Cal Fire.

Situationen er dog ikke helt lutter lagkage, da tropestormen også medfører en risiko for farlige vejrfænomener.

Myndigheder advarer om, at den kraftige nedbør kunne medføre styrtflod og mudderskred i områder, hvor den forkullede jord ikke kan absorbere den store mængde nedbør.

Indsatsen mod skovbranden kan forvandle sig til indsats mod "betydeligt nedbør, redningsindsatser til vands, mudderskred," siger Jeff Veik, vicechef for Cal Fire.

Fairview Fire udbrød mandag midt i en voldsom hedebølge, der har ramt det sydvestlige USA, og har nedbrændt et område på størrelse med Læsø. Flere end 20 bygninger er blevet ødelagt i branden.

En stor del af området var kraftigt tilgroet og desuden udtørret, hvilket har skabt optimale forhold for, at branden kunne æde sig igennem det.

Hele det vestlige USA har i mere end to årtier været ramt af en historisk tørke, som forskere mener, forværres af menneskeskabte klimaforandringer.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.