Rørt kong Charles takker briterne for deres støtte

Charles er dybt berørt over, at så mange briter har taget sig tid til at vise hans mor deres sidste respekt.

Kong Charles mødte i weekenden op for at takke nogle af de mange mennesker, der stod i kø for at komme ind i Westminster Hall og se den afdøde dronning Elizabeths kiste. <i>Isabel Infantes/Ritzau Scanpix</i>

Kong Charles mødte i weekenden op for at takke nogle af de mange mennesker, der stod i kø for at komme ind i Westminster Hall og se den afdøde dronning Elizabeths kiste. Isabel Infantes/Ritzau Scanpix

Storbritanniens kong Charles er dybt rørt over den sympati, briterne har udvist, efter hans mor dronning Elizabeth II's død.

Det siger han i en udtalelse forud for hendes statsbegravelse mandag.

Kong Charles siger videre, at han og hans hustru, dronning Camilla, er "dybt berørte" af kondolencerne og støtten fra briter rundt om i verden.

- Vi er rørt i en grad, der ikke kan beskrives, af alle, der har gjort sig den ulejlighed at komme og vise deres sidste respekt til den eneste monark, de fleste briter har kendt, før hun bliver stedt til hvile mandag, udtaler kong Charles i en erklæring.

- Idet vi alle forbereder os på at sige det sidste farvel, vil jeg ganske enkelt benytte lejligheden til at sige tak til de utallige mennesker, der har været en enorm støtte og trøst for mig selv og min familie i denne sorgens tid, tilføjer han.

Tidligere søndag aften holdt Storbritannien et minuts landsdækkende stilhed for dronning Elizabeth II.

I London var der nogle timer tidligere blevet lukket for tilgang til den kilometerlange kø med mange tusinde mennesker, som ville se dronning Elizabeths kiste i Westminster Hall.

Kong Charles tog søndag imod omkring 500 kongelige og stats- og regeringschefer fra hele verden på Buckingham Palace.

Blandt de prominente gæster, der søndag aflagde den afdøde dronnings kiste et besøg, var den amerikanske præsident, Joe Biden, og den franske præsident, Emmanuel Macron.

Joe Biden slog korsets tegn og lagde hånden på hjertet, da han sammen med sin hustru, Jill Biden, stod og så på kisten i Westminster Hall.

Efter at Biden havde skrevet i kondolencebogen sagde han, at dronning Elizabeth II var "anstændig og hæderlig".

- Til hele befolkningen i Storbritannien: Vi føler med jer. I var heldige at have hende i 70 år, det var vi alle. Verden er bedre på grund af hende, sagde Joe Biden.

Dronning Elizabeth II havde regeret i 70 år, inden hun døde som 96-årig den 8. september.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.