Rusland afviser at kommentere rapport om møder med USA

Avisen Wall Street Journal skriver, at USA har forhandlet med russerne om at undgå eskalation i Ukraine.

Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland "holder døren åben for forhandlinger", men at det er ude af stand til at forhandle med Kyiv, fordi ukrainerne afviser at forhandle med Rusland. <i>Natalia Kolesnikova/Ritzau Scanpix</i>

Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland "holder døren åben for forhandlinger", men at det er ude af stand til at forhandle med Kyiv, fordi ukrainerne afviser at forhandle med Rusland. Natalia Kolesnikova/Ritzau Scanpix

Talsmænd for Ruslands politiske ledelse afviser mandag at kommentere, om Rusland og USA har forhandlet om, hvordan man undgår, at krigen i Ukraine eskalerer.

Netop hemmelige forhandlinger mellem de to lande skrev den amerikanske avis The Wall Street Journal i weekenden om.

Talsmand for den russiske regering, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland "holder døren åben for forhandlinger".

Han tilføjer dog, at Rusland er ude af stand til at forhandle med Ukraine, fordi ukrainerne afviser at forhandle med Rusland.

Ifølge en rapport i The Wall Street Journal søndag skal USA's nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, have ført hemmelige forhandlinger med højtstående russiske embedsmænd.

Formålet skal have været at få reduceret risikoen for en optrapning af krigen, der ville kunne føre til brug af atomvåben.

Jake Sullivan skal i de seneste måneder ifølge rapporten have haft fortrolige drøftelser med både den russiske præsidents assistent Juri Ushakov og det russiske sikkerhedsråds sekretær Nikolaj Patrusjev.

The Washington Post skrev i weekenden, at præsident Joe Bidens administration bag kulisserne forsøger at påvirke Ukraine til at signalere åbenhed over for forhandlinger med Rusland.

Avisen skrev også, at USA ønsker at se Ukraine opgive kravet om, at Vladimir Putin skal fjernes fra magten, før forhandlinger kan komme på tale.

Det er ifølge avisen opfattelsen i Det Hvide Hus, at den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyjs klare afvisning af forhandlinger med Putin vækker bekymring i dele af Europa, Afrika og Latinamerika. Her mærkes krigens følger især på priserne på fødevarer og benzin.

- En træthed i forhold til Ukraine er reel for nogle af vores partnere, siger en af de unavngivne kilder i Biden-administrationen til avisen.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.