Rusland blokerer Facebook, BBC og flere andre medier

Ruslands statslige medietilsyn har blokeret for flere medier og censureret ord som "krig" og "invasion".

Rusland har blokeret adgangen til Facebook, fordi det sociale medie angiveligt har udelukket flere russiske medie. <i>Olivier Douliery/Ritzau Scanpix</i>

Rusland har blokeret adgangen til Facebook, fordi det sociale medie angiveligt har udelukket flere russiske medie. Olivier Douliery/Ritzau Scanpix

Rusland har fredag blokeret for adgangen til det sociale medie Facebook og til en række fremtrædende udenlandske medier.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Ifølge Ruslands statslige medietilsyn, Roskomnadzor, er Facebook blevet blokeret, fordi det sociale medie har udelukket flere russiske medier.

- Det er den 4. marts 2022 blevet besluttet at blokere adgangen til Facebook på russisk grund, skriver Roskomnadzor og henviser til "26 tilfælde af diskrimination af russiske medier" fra Facebooks side.

Adgangen til det sociale medie Twitter er fredag angiveligt blevet begrænset. Det skriver de russiske nyhedsbureauer Tass og RIA.

Rusland har også blokeret adgangen til britiske BBC.

Den beslutning er blevet fordømt af den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, der fredag har været på besøg i København.

- Det redder ikke præsident Vladimir Putin fra sandheden, at Rusland nu har forbudt BBC at sende i landet, siger forsvarsministeren.

- Jeg mener, at det er et uhyrligt indgreb mod vores frihed, siger Wallace om den russiske blokering af en række fremtrædende vestlige medier.

BBC har fredag oplyst, at man trækker sine journalister hjem fra Rusland.

Det sker, efter at det russiske parlament fredag har indført en ny lov. Loven betyder, at det kan straffes med op til 15 års fængsel, hvis man bliver kendt skyldig i bevidst at sprede "falske" nyheder.

Fredagens blokeringer inkluderer også det tyske medie Deutsche Welle.

Ud over blokeringen af flere medier er der i russiske medier også blevet indført censur. Statstilsynet Roskomnadzor har forbudt ordene "krig", "angreb" og "invasion" om begivenhederne i Ukraine.

De må blot omtales som en "særlig militær operation".

Roskomnadzor har også inddraget sendetilladelsen fra to uafhængige medier, Dostj TV og radiostationen Ekho Moskvi. Også den uafhængige avis Novaja Gazeta er blevet tvunget til at slette artikler.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.