Rusland blokerer for netadgang til Tysklands største avis

Den tyske avis Bild har bragt indhold på russisk. Det er formentlig årsag til, at Rusland blokerer for avisen.

Bild er den største avis i Tyskland. Avisens chefredaktør, Johannes Boie, anser det russiske træk som en form for kvalitetsstempel. (Arkivfoto). <i>Christoph Soeder/Ritzau Scanpix</i>

Bild er den største avis i Tyskland. Avisens chefredaktør, Johannes Boie, anser det russiske træk som en form for kvalitetsstempel. (Arkivfoto). Christoph Soeder/Ritzau Scanpix

Ruslands medietilsyn, Roskomnadzor, har blokeret for adgangen til den tyske avis Bilds hjemmeside.

Det sker, efter at avisen har publiceret indhold på russisk om Ruslands invasion af Ukraine. Avisen skal blandt andet have skrevet, at Rusland nærmer sig et "totalitært diktatur". Det rapporterer det norske nyhedsbureau NTB.

Det russiske medietilsyn har dog ikke givet en formel forklaring på, hvorfor russerne ikke længere må tilgå Bilds hjemmeside.

Bild er den største avis i Tyskland. Avisens chefredaktør, Johannes Boie, anser det russiske træk som en form for kvalitetsstempel.

- Blokeringen af bild.de af russiske myndigheder bekræfter vores journalistiske arbejde for demokrati, frihed og menneskerettigheder.

- Og det tilskynder os til at give russiske borgere endnu flere muligheder for at informere dem selv med nyheder og fakta, som ikke er propaganda fra den russiske regering, siger han.

Han oplyser, at læsere af Bild i Rusland kan få nyheder fra avisen via beskedtjenesten Telegram.

De russiske myndigheder har med hård hånd forsøgt at kontrollere mediedækningen af krigen. I Rusland er det forbudt for medier at omtale invasionen af Ukraine som en krig, en invasion eller et angreb.

Ifølge Rusland er der tale om en "særlig militæroperation", og de russiske handlinger i Ukraine bør derfor omtales som sådan i medierne.

Hvis russiske medier ikke følger de retningslinjer, risikerer de bøder på op mod 400.000 kroner. De regler blev indført, kort tid efter at Rusland indledte krigen mod Ukraine 24. februar.

Det har blandt andet påvirket måden, hvorpå Ruslands førende oppositionsavis Novaya Gazeta dækker krigen.

Avisen har besluttet ikke at dække krigen på grund af reglerne, fordi omkostningerne vil være for store.

Sidste uge forsøgte avisen dog på snedig vis at omgå reglerne, der forhindrer kritisk omtale af de russiske krigshandlinger.

På forsiden havde avisen et billede af en journalist, der under en nyhedsudsendelse på stats-tv fremviste et skilt med fordømmende ord om Ruslands handlinger.

Selve ordene slørede avisen dog på forsiden, så den dermed omgik reglerne trods det klare budskab.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden