Rusland forbereder ny offensiv fase i krigen i Ukraine

Russerne har ifølge Ukraine sendt raketter indover byer i Ukraine og dræbt snesevis af mennesker.

Ukraine siger, at mindst 40 mennesker er blevet dræbt under russiske granatbombardementer af civile byområder i de seneste tre dage. Her er det en boligblok i Tjuhuiv i Kharkiv-regionen, der blev ramt lørdag. <i>State Emergency Service Of Ukrai/Reuters</i>

Ukraine siger, at mindst 40 mennesker er blevet dræbt under russiske granatbombardementer af civile byområder i de seneste tre dage. Her er det en boligblok i Tjuhuiv i Kharkiv-regionen, der blev ramt lørdag. State Emergency Service Of Ukrai/Reuters

Rusland gør forberedelser til en ny offensiv fase i krigen i Ukraine, siger en talsmand for den ukrainske efterretningstjeneste.

Vurderingen kommer efter udmeldinger i Rusland om, at de russiske militære operationer vil blive optrappet "i alle operationelle områder".

De seneste dage har russerne sendt mange raketter og missiler indover byer i Ukraine og dræbt snesevis af mennesker ifølge Ukraines regering.

- Der er ikke blot tale om angreb fra luften og havet, siger Vadym Skibitskji, talsmand for Ukraines militære efterretningstjeneste.

- Vi kan se granatbombardementer langs hele frontlinjen. Russerne gør samtidig aktiv brug af taktiske luftangreb og angrebshelikoptere, tilføjer han.

- Det er tydeligt at se, at der gøres forberedelse til den næste fase i offensiven, siger han videre.

Tidligt søndag eftermiddag sagde det russiske forsvarsministerium, at det havde nedskudt en ukrainsk MI-17 helikopter og et SU-25 fly.

Ministeriet sagde samtidig, at et missilangreb havde ødelagt et våbendepot i Odessa med harpunmissiler givet til ukrainerne af Nato.

Det ukrainske militær venter en offensiv mod Slovjansk, som er en symbolsk vigtige by i regionen Donetsk i det østlige Ukraine.

Det britiske forsvarsministerium, der dagligt udsender opdateringer om krigen, siger, at Rusland forstærker dets forsvarsstillinger i de områder af det sydlige Ukraine, som det har besat.

Ukraine siger, at mindst 40 mennesker er blevet dræbt under russiske granatbombardementer af civile byområder i de seneste tre dage.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk