Rusland hævdes at rekruttere syriske krigere til Ukraine

Syriske soldater med erfaring med bykampe skal angiveligt hjælpe Rusland med at indtage Ukraines hovedstad.

Ifølge amerikanske embedsmænd forsøger Rusland at hverve syriske soldater til at hjælpe med at indtage den ukrainske hovedstad, Kyiv. Her ses et ødelagt hus i Marhalivka i Kyiv-regionen søndag. <i>Oleg Pereverzev/Reuters</i>

Ifølge amerikanske embedsmænd forsøger Rusland at hverve syriske soldater til at hjælpe med at indtage den ukrainske hovedstad, Kyiv. Her ses et ødelagt hus i Marhalivka i Kyiv-regionen søndag. Oleg Pereverzev/Reuters

Rusland rekrutterer krigere fra Syrien til at hjælpe med landets invasion af Ukraine. Det fortæller fire amerikanske embedsmænd til avisen The Wall Street Journal.

Rusland er angiveligt interesseret i syrere, som har erfaring med bykampe. Det sker i håb om, at de kan hjælpe de russiske styrker med at indtage den ukrainske hovedstad, Kyiv, fortæller embedsmændene.

Det er ikke klart, hvor mange syriske krigere der er blevet rekrutteret, eller om nogle allerede er blevet sendt til Ukraine.

En af embedsmændene fortæller dog, at nogle syrere allerede er i Rusland, hvor de forbereder sig.

Det Hvide Hus har hidtil ikke kommenteret på oplysningerne fra The Wall Street Journal.

Rusland har opereret i Syrien siden 2015, hvor det lancerede en militær intervention for at hjælpe den syriske regering med at kæmpe mod oprørere i borgerkrigen.

For nylig skrev Deir Ezzor 24, der er et medie med base i Syrien, at Rusland har tilbudt mellem 200 og 300 dollar - mellem 1330 og 2000 kroner - til syriske lejesoldater, som er villige til at drage til Ukraine i seks måneder for at "fungere som vagter".

Ifølge Deir Ezzor 24 hyrer Rusland syrere, som har kæmpet i krigen i Libyen, skriver The Wall Street Journal.

I 2020 skrev nyhedsbureauet Reuters, at Rusland havde hyret hundredvis af syriske lejesoldater til at kæmpe i Libyen.

Tusindvis af frivillige udlændinge har desuden tilsluttet sig krigen i Ukraine for at kæmpe mod Rusland.

I en tale på ukrainsk tv søndag aften fortalte den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, at flere end 20.000 personer fra 52 lande har meldt sig som frivillige til at kæmpe for Ukraine.

Udenrigsministeren nævnte ikke, hvor mange af de frivillige der er ankommet til Ukraine. Han nævnte heller ikke deres hjemlande.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.