Rusland indkalder polsk ambassadør efter dramatisk døgn

Den russiske regering har kritiseret en "hysterisk" reaktion på meldingerne om missilnedslag i Polen.

Den polske præsident, Andrzej Duda, har onsdag sagt, at intet tyder på et bevidst angreb mod Polen. <i>Slawomir Kaminski/Agencja Wyborc/Reuters</i>

Den polske præsident, Andrzej Duda, har onsdag sagt, at intet tyder på et bevidst angreb mod Polen. Slawomir Kaminski/Agencja Wyborc/Reuters

Rusland har onsdag indkaldt den polske ambassadør i Rusland til samtale.

Det siger Marija Zakharova, der er talsmand i Ruslands udenrigsministerium, ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Det sker efter et dramatisk døgn, hvor der indledningsvist var forlydender om, at et russisk missil havde ramt i Polen og dræbt to personer.

Siden tirsdag er der dog kommet flere detaljer frem. Både Polen og Nato har siden sagt, at der formentlig var tale om et vildfarent ukrainsk missil.

Onsdag formiddag kritiserede Dmitrij Peskov, talsmand for Ruslands regering, reaktionen på missilnedslaget tirsdag aften.

- Vi har været vidne til endnu en hysterisk og overdrevet antirussisk reaktion, som ikke var baseret på reelle informationer, lød det.

At indkalde en ambassadør til en samtale betragtes generelt som et markant diplomatisk værktøj, som sender et stærkt signal til ambassadørens land.

Rusland afviste allerede tirsdag at have stået bag missilnedslaget i Polen.

Det russiske forsvarsministerium udtalte tirsdag aften, at meldingerne var "en bevidst provokation med det formål at eskalere situationen".

- Ingen angreb mod mål ved den ukrainsk-polske grænse er blevet foretaget med russiske våben, lød det fra Ruslands forsvarsministerium.

Den polske præsident, Andrzej Duda, har onsdag sagt, at der ikke var tale om et bevidst angreb mod Polen. Han kalder det "en beklagelig hændelse".

- Der er absolut intet, der indikerer, at det her var et bevidst angreb mod Polen. Det er meget sandsynligt, at det var et missil brugt som luftværn. At det blev brugt af Ukraines forsvarsstyrker, siger han ifølge AFP.

Det er især det faktum, at Polen er medlem af forsvarsalliancen Nato, der tirsdag aften medførte de kraftige reaktioner internationalt.

Hvis det viser sig, at Rusland målrettet har angrebet Polen, kan det potentielt medføre et modsvar fra Natos medlemslande.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.