Rusland: Knap 1000 soldater på stålværk har overgivet sig

Mandag blev 264 soldater evakueret fra stålværk i Mariupol. Endnu flere er evakueret siden da ifølge Rusland.

Soldater fra de ukrainske styrker i Azovstal ses her i en bus, efter at de har overgivet sig. <i>Alexander Ermochenko/Reuters</i>

Soldater fra de ukrainske styrker i Azovstal ses her i en bus, efter at de har overgivet sig. Alexander Ermochenko/Reuters

694 ukrainske soldater på stålværket Azovstal i Mariupol har overgivet sig i løbet af de seneste 24 timer.

Det oplyser Ruslands forsvarsministerium ifølge det russiske nyhedsbureau RIA.

I alt har 959 soldater fra Azovstal overgivet sig siden mandag. 80 af dem har været såret ifølge ministeriet.

Ukraine har ikke bekræftet de russiske meldinger. Det fremgår ikke, om der ifølge Rusland er flere soldater tilbage på stålværket.

Dog siger Denis Pusjilin, separatistleder i den selvudråbte republik Donetsk i det østlige Ukraine, at de øverstkommanderende fra de ukrainske styrker fortsat er tilbage på Azovstal og ikke har overgivet sig.

Styrkerne i jern- og stålværket, der har holdt stand i og under det enorme værk, er under krigen blevet et slags symbol på Ukraines modstand mod Ruslands angreb.

Byen har været udsat for hårde bombardementer fra russisk side og har siden de første uger af invasionen været uden stabile forsyninger af el, varme, rent vand og mad.

Sent mandag aften faldt en aftale på plads, så 264 soldater kunne evakueres fra Azovstal med hjælp fra de russiske styrker. Og ifølge Rusland er flere altså blevet evakueret siden.

Ukraine meddelte mandag, at soldaternes kampmission på stålværket var overstået.

Separatistleder i Doneskt Denis Pusjilin siger onsdag, at en domstol vil afgøre de ukrainske soldaters skæbne. Det rapporterer et lokal medie.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.