Rusland planlægger nuklear øvelse siger britisk minister

- Trods diplomati gennemfører russerne også cyberangreb og anden destabilisering, siger forsvarsminister.

Rusland planlægger en nuklear strategisk øvelse snart, siger den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, torsdag. Wallace advarer om, at Kremls handlinger trækker i den forkerte retning. <i>Pool/Reuters</i>

Rusland planlægger en nuklear strategisk øvelse snart, siger den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, torsdag. Wallace advarer om, at Kremls handlinger trækker i den forkerte retning. Pool/Reuters

Rusland planlægger en nuklear strategisk øvelse snart, siger den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, til BBC torsdag.

Han advarer om, at Kremls handlinger trækker i den forkerte retning på et tidspunkt, hvor der er mange bestræbelser i gang på at finde en diplomatisk løsning på Ukrainekrisen.

- Russerne udvider stadig deres taktiske bataljonsgrupper. De planlægger en nuklear strategisk øvelse snart, og vi ser også mere aktivitet andre steder, siger han.

Han siger også, at Storbritannien har set efterretningsrapporter, som viser, at Rusland aktivt er optaget af planer med såkaldte "falske flag" operationer, som kan anvendes som påskud til at invadere Ukraine.

Han tilføjer, at russerne også gennemfører cyberangreb og andre destabiliserende aktiviteter.

Rusland meddelte også torsdag, at det vil indlede en planlagt flådeøvelse i Sortehavet. Det skriver det russiske nyhedsbureau Ifax ifølge Reuters.

Seks russiske krigsskibe er på vej til Sortehavet fra Middelhavet, hedder det i en udmelding fra det russiske forsvarsministerium.

I London meddelte premierminister Boris Johnson, at han torsdag vil advare den russiske præsident, Vladimir Putin, mod at invadere Ukraine. Han vil fremsætte advarslen under et besøg i Natos hovedkvarter, hvor det vil blive opfattet som et udtryk for europæisk solidaritet over for russisk fjendtlighed.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.