Rusland: Svensk minister står bag propaganda og provokation

Den svenske udenrigsminister er ifølge russerne kommet med "uintelligente udtalelser" om Rusland.

Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, får onsdag kritik fra det russiske udenrigsministerium. (Arkivfoto). <i>Elvis Barukcic/Ritzau Scanpix</i>

Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, får onsdag kritik fra det russiske udenrigsministerium. (Arkivfoto). Elvis Barukcic/Ritzau Scanpix

Ruslands udenrigsministerium anklager onsdag Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, for både propaganda og provokationer.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Det sker, fordi udenrigsministeren ifølge Rusland er kommet med udtalelser om en "russisk trussel" mod Sverige og Finland.

- Det er uintelligente udtalelser. De er ikke baseret på fakta, men er i stedet propaganda og provokationer, siger Marija Zakharova, der er talsmand for det russiske forsvarsministerium, til den russiske radiostation Sputnik.

- De repræsenterer ikke folkets interesse i disse lande. Det er heller ikke i Natos interesse, siger Zakharova ifølge Tass.

Tass, der er er ejet af den russiske stat, skriver, at Ann Linde har sagt, at det er uacceptabelt, at "Rusland truer Sverige og Finland på nogen måde".

Det fremgår ikke præcist af Tass' historie, hvor citatet kommer fra.

Det kan dog stamme fra et interview med den svenske avis Aftonbladet.

Her siger Linde, at Sverige er ved at kigge på "Ruslands trusler" i forbindelse med et muligt svensk eller finsk medlemskab af forsvarsalliancen Nato.

- Det er ikke, fordi vi bekymrer os om, hvad Rusland mener. Om de bliver sure eller ej. Det er fuldstændig uvæsentligt.

- Men vi bliver nødt til at se på, at Rusland truer både Sverige og Finland med, at hvis vi går med i Nato, så vil de til gengæld gøre nogle forskellige ting, for at det ikke skal ske, sagde hun til Aftonbladet 24. marts.

Den vestlige forsvarsalliance Nato spiller en central rolle i konflikten mellem Rusland på den ene side og Ukraine og Vesten på den anden.

Rusland har krævet en garanti fra Nato om, at ukrainerne aldrig vil blive en del af alliancen. Det krav har Nato hidtil afvist at efterkomme.

Samtidig har der i lande som Sverige og Finland, der ikke er medlem af Nato, været stigende interesse for at tilslutte sig forsvarsalliancen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.