Russisk retræte gør Ukraine varsom: Kherson kan blive dødens by

Ukraine frygter, at russiske styrker vil gøre retræte fra Kherson til en fælde for ukrainske soldater.

Mykhajlo Podoljak, der er en af rådgiverne for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, frygter, at russiske styrker forsøger at lokke ukrainerne i en fælde med en retræte fra byen Kherson. (Arkivfoto). <i>Kemal Aslan/Reuters</i>

Mykhajlo Podoljak, der er en af rådgiverne for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, frygter, at russiske styrker forsøger at lokke ukrainerne i en fælde med en retræte fra byen Kherson. (Arkivfoto). Kemal Aslan/Reuters

Selv om russiske styrker er i gang med at forlade byen Kherson, er det varsomme ukrainere, der rykker frem, forklarer Mykhajlo Podoljak, der er rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Ifølge Podoljak frygter ukrainerne, at de russiske styrker vil gøre byen til "dødens by", efter deres exit.

Han mener, at russerne har mineret alt i byen fra lejligheder til kloakker. Samtidig er den russiske plan ifølge Podoljak, at russiske styrker vil bombardere byen med artilleri fra den anden bred af floden Dnipro.

- Det er sådan den russiske verden ser ud: De kom, de røvede, de fejrede, dræbte "vidner", efterlod ruiner og skred, skriver han på Twitter.

En anden af Zelenskyjs rådgivere, Oleksij Arestovytj, har også udtrykt tvivl om russernes retræte.

- I øjeblikket ved vi ikke, hvad russernes intentioner er - vil de kæmpe imod os og vil de forsøge at holde på byen Kherson? De flytter sig meget langsomt, siger han.

Onsdag beordrede den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, de russiske styrker ud af Kherson.

Ifølge den russiske general Sergej Surovikin var det ikke længere muligt at forsyne de russiske styrker i Kherson. Samtidig ville en retræte styrke de russiske styrkers forsvar andre steder i Ukraine.

Nyhedsbureauet Reuters har kunne bekræfte, at den største bro fra sydbredden ind i Kherson er blevet sprunget i luften.

Kherson ligger på nordsiden af Dnipro-floden. Ukrainske styrker har flere steder presset russerne tilbage på den modsatte side af floden.

Ukrainske styrker er stadig i gang med at erobre byer nord for Kherson. Torsdag oplyser ukrainske styrker, at de har erobret en landsby omkring 50 kilometer nord for Kherson.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk