Rwanda vil tage 200 planlagte asylansøgere fra Storbritannien

Rwanda siger, at landet har kapacitet til at tage en femtedel af de planlagte asylansøgere fra Storbritannien.

Hope Hostel kan højst indlogere 200 asylansøgere fra Storbritannien, og i virkeligheden er det kun meningen, at det skal tage imod 100. (Arkivfoto). <i>Simon Wohlfahrt/Ritzau Scanpix</i>

Hope Hostel kan højst indlogere 200 asylansøgere fra Storbritannien, og i virkeligheden er det kun meningen, at det skal tage imod 100. (Arkivfoto). Simon Wohlfahrt/Ritzau Scanpix

Hope Hostel i Kigali, som er et af de steder i Rwanda, hvor asylansøgere fra Storbritannien efter planen skal bo, mens de får deres ansøgninger behandlet, kan kun indlogere 200 personer.

Dermed er det i øjeblikket ikke muligt for Rwanda at modtage mere end en femtedel af de 1000 asylansøgere, som det østafrikanske land egentlig havde aftalt med Storbritannien i første omgang.

Det oplyser en talskvinde fra den rwandiske regering lørdag til den britiske avis The Evening Standard.

- Vi er ved at se på at udvikle infrastrukturen, og vi har identificeret andre muligheder, hvad angår indlogering, siger talskvinden, Yolande Makolo, ifølge avisen.

Planen er egentlig, at Hope Hostel kun skal indlogere 100 personer. Den rwandiske regering ser i øjeblikket på, hvor man kan indlogere yderligere 100 personer.

Makolo siger, at regeringen er i stand til "hurtigt at opskalere" for at kunne modtage flere asylansøgere. Hun giver ikke yderligere detaljer herom.

Den oprindelige aftale mellem Rwanda og Storbritannien lød på 1000 asylansøgere. Aftalen skulle ifølge The Evening Standard koste Storbritannien 120 millioner pund. Det svarer til cirka 1,05 milliarder kroner.

En del af asylansøgerne skulle have været sendt afsted allerede i juni, men det blev midlertidigt stoppet af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Også i Danmark er der planer om at sende asylansøgere til det østafrikanske land. Regeringen præsenterede sidste år en plan om at oprette danske centre til asylbehandling i Rwanda.

Den rwandiske regering har erklæret sig åben over for at indgå en sådan aftale med den danske regering. Dog er det et mindretal af danskerne - 38,8 procent ifølge en måling fra Voxmeter i slutningen af juni - som egentlig støtter samarbejdet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.