Scholz: Tysklands regering er klar til vinterens energikrise

Tyske gaslagre er mere fyldte end samme tid sidste år. De vil blive ved med at blive fyldt op, siger Scholz.

I en tale til tyske arbejdsgivere i Berlin tirsdag, sagde forbundskansler Olaf Scholz, at flere virksomheder end normalt vil kunne få subsidier fra staten. Han siger samtidig, at hans regering har åbnet muligheden for at holde to atomkraftværker i gang hen over vinteren, og at landets gasreserver er større end på samme tidspunkt sidste år.

- De tyske gaslagre er højere end på samme tid <i>Michele Tantussi/Reuters</i>

I en tale til tyske arbejdsgivere i Berlin tirsdag, sagde forbundskansler Olaf Scholz, at flere virksomheder end normalt vil kunne få subsidier fra staten. Han siger samtidig, at hans regering har åbnet muligheden for at holde to atomkraftværker i gang hen over vinteren, og at landets gasreserver er større end på samme tidspunkt sidste år. - De tyske gaslagre er højere end på samme tid Michele Tantussi/Reuters

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, siger tirsdag i en tale om energikrisen, at hans regering har åbnet muligheden for at holde to atomkraftværker i gang hen over vinteren, og at landets gasreserver er større end på samme tidspunkt sidste år.

- Niveauet i de tyske gaslagre er højere end samme tid sidste år, og de vil blive ved med at blive fyldt op før vinteren, siger Scholz og tilføjer:

- Det er gassen for fremtiden, og vi vil skabe et kæmpe boom.

Talen holder Olaf Scholz til tyske arbejdsgivere i hovedstaden Berlin.

Her henviser forbundskansleren til nye terminaler i det nordlige Tyskland, hvor det er muligt at tage imod flydende naturgas (LNG) fra andre lande end Rusland.

Han siger samtidig, at flere virksomheder end normalt vil kunne få subsidier fra staten.

- Vi har lagret gas. Vi er vendt tilbage til at anvende produktionskapaciteten i kuldrevne kraftværker. I begyndelsen af det nye år vil vi få mulighed for at udnytte kernekraft i den sydlige del af Tyskland, hvis det bliver nødvendigt, siger forbundskansleren.

Den tyske regering planlægger at holde liv i to ud af tre atomkraftværker, der stadig er i drift i Tyskland, for at sikre elektricitet til den kommende vinter. Scholz, har ellers længe holdt fast i, at alle landets atomkraftværker skal lukkes senest i år.

De to atomkraftværker skal udgøre en form for reserve frem til april 2023, hvor det herefter er planen, at de skal lukkes, lyder det.

Samtidig vil europæiske lande mindske sin afhængighed af russisk gas, og dermed skal landene finde andre energikilder.

Spørgsmålet om den tyske atomkraft har været bragt på banen af både politikere og interesseorganisationer i løbet af foråret og sommeren.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.