Separatistleder i Donetsk vil fastholde dødsstraf til udlændinge

Det er retfærdigt, at tre udenlandske soldater er idømt dødsstraffe, mener separatistleder i udbryderrepublik.

Separatistleder i Donetsk Denis Pusjilin mener, at domstol i Donetsk har "afgivet en retfærdig straf" til de tre udenlandske soldater, som er idømt dødsstraf. (Arkivfoto). <i>Uncredited/Ritzau Scanpix</i>

Separatistleder i Donetsk Denis Pusjilin mener, at domstol i Donetsk har "afgivet en retfærdig straf" til de tre udenlandske soldater, som er idømt dødsstraf. (Arkivfoto). Uncredited/Ritzau Scanpix

Dødsdommene over tre udenlandske soldater, der har kæmpet på ukrainsk side under krigen, skal stå ved magt.

Det mener den pro-russiske separatistleder Denis Pusjilin. Han er leder af den selvudråbte republik Donetsk i det østlige Ukraine, hvor de tre udlændinge torsdag blev idømt dødsstraf ved en domstol.

- De kom til Ukraine for at dræbe civile for penge. Jeg kan ikke se nogen forhold, der giver anledning til at ændre dommen, siger Pusjilin søndag.

Han mener, at domstolen har "afgivet en helt retfærdig straf" til de tre.

To briter og en marokkaner blev torsdag kendt skyldige i "aktiviteter som lejesoldater og i at udføre handlinger, der har til formål at overtage magten og vælte forfatningsordenen i Donetsk".

Ukraine prøver med alle midler at redde de tre udlændinge, der er dømt til døden. Det fortalte den ukrainske parlamentariker Fedir Venislavskyj lørdag.

Både forsvarsministeriet og efterretningstjenester arbejder på at redde dem.

Lørdag sagde vicepremierminister i Ukraine Iryna Veresjtjuk, at hun forventer, at de separatistiske myndigheder i sidste ende vil handle rationelt ved ikke at gennemføre dødsstraffene.

- Noget siger mig, at på et tidspunkt - på den ene eller anden måde, før eller senere - vil disse tre soldater blive udvekslet (eller komme hjem på anden vis), skrev hun.

Ukraine har afvist, at separatisternes domstol har nogen som helst gyldighed.

De to briter, 28-årige Aiden Aslin fra Newark og 48-årige Shaun Pinner, fra Watford, overgav sig i april i den ukrainske by Mariupol.

Marokkaneren, Brahim Saadoun, overgav sig i marts i den ukrainske by Volnovakha.

De havde ifølge Ukraine alle underskrevet kontrakter med landets væbnede styrker.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden