Skovbrand hærger i nationalparken Yosemite i Californien

Over 500 store såkaldte redwood-træer er i farezonen. Parken er fortsat åben, men tyk røg skjuler udsigterne.

Redwood-træer i Mill Valley i Californien. Over 500 af de store træer er i farezonen i nationalparken Yosemite, der hærges af en skovbrand. (Arkivfoto) <i>Gabrielle Lurie/Ritzau Scanpix</i>

Redwood-træer i Mill Valley i Californien. Over 500 af de store træer er i farezonen i nationalparken Yosemite, der hærges af en skovbrand. (Arkivfoto) Gabrielle Lurie/Ritzau Scanpix

I Californien er en af USA's store nationalparker, Yosemite, blevet delvist lukket på grund af en skovbrand. Branden spreder sig kraftigt, og brandmandskab kæmper for at beskytte nationalparkens enorme redwood-træer.

Turister og fastboende i nærheden af brandområdet er blevet evakueret, men resten af den store park nær USA's vestkyst er fortsat åben. Tyk røg skjuler imidlertid udsigterne mange steder, og luftkvaliteten er dårlig.

Over 500 store redwood-træer er i farezonen, men der er ikke kommet meldinger om, at træerne er beskadiget - heller ikke den 3000 år gamle Grizzly Giant.

Der er installeret et sprinklersystem for at holde træerne fugtige. Brandfolkene håber, at den jævne strøm af vand og kontrollerede afbrændinger af buskads og krat nær træerne vil holde flammerne væk.

Årsagen til den såkaldte Washburn-brand er ved at blive efterforsket. Flammerne var søndag spredt over et område på knap 6,7 kvadratkilometer.

Temperaturen ventes at stige til over 30 grader de kommende dage, men vinden ventes ikke at tage til i styrke.

De gigantiske rødtræer eller sequoiaer er verdens største træer og har en tyk, svampet bark, der gør dem modstandsdygtige mod naturbrande,

Men eksperter siger, at tiltagende tørkeperioder har gjort træerne mere sårbare over for stadigt mere hyppige skovbrande.

Tusindvis af disse træer er gået til i seks store skovbrande i Californiens Sierra Nevada-bjergkæde i de seneste seks år.

I år har USA hidtil været ramt af flere end 35.000 skovbrande, som har afsvedet i alt 19.000 kvadratkilometer natur i USA ifølge det nationale brandcenter.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.