Skovhugger finder savnede drenge efter fire uger i Amazonas

I fire uger havde to små drenge ikke levet af andet end regnvand, før de blev fundet i brasiliansk regnskov.

To drenge på henholdsvis seks og otte år blev fundet afkræftede efter knap fire uger i Amazonas-regnskoven. (Arkivfoto) <i>Evaristo Sa/Ritzau Scanpix</i>

To drenge på henholdsvis seks og otte år blev fundet afkræftede efter knap fire uger i Amazonas-regnskoven. (Arkivfoto) Evaristo Sa/Ritzau Scanpix

To brødre på henholdsvis seks og otte år er blevet fundet i live, efter at de har været forsvundet i regnskoven Amazonas i knap fire uger.

Det skriver BBC.

Drengene for vild, mens de forsøgte at fange små fugle i regnskoven nær byen Manicoré i den brasilianske delstat Amazonas 18. februar.

En lokal skovhugger fandt drengene ved et tilfælde tirsdag.

De forventes at komme sig helt efter behandling på hospitalet for underernæring.

Hundredvis af lokale har brugt ugevis på at lede efter de savnede drenge.

Beredskabsmyndigheder besluttede at indstille eftersøgningsarbejdet 24. februar, men den lokale befolkning fortsatte deres søgen.

Næsten fire uger efter at de forsvandt, blev drengene fundet af en mand, der huggede brænde seks kilometer fra landsbyen Palmeira i Lago Capanã, hvor drengene bor sammen med deres forældre.

En af drengene råbte efter hjælp, da de hørte manden hugge træ i nærheden. Ved at følge lyden af råbene fandt manden frem til drengene, der lå på jorden.

De var sultne, svage og havde adskillige hudafskrabninger på kroppen.

Ifølge et lokalt medie har de to drenge fortalt deres forældre, at de ikke har spist noget i de fire uger. De har kun drukket regnvand.

Efter at de blev fundet, blev de transporteret til et lokalt hospital i Manicoré, før de blev fløjet med helikopter til et andet hospital i millionbyen Manaus torsdag.

Det er ikke første gang, at nogle farer vild i verdens største regnskov.

I januar sidste år tilbragte piloten Antonio Sena 36 dage i Amazonas, efter at hans fly styrtede ned.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden