Soldater afslutter dødelig belejring af hotel i Mogadishu

Adskillige mennesker er døde, efter at jihadister fra al-Shabaab i 30 timer tog kontrol over et hotel.

Her ses ruinerne af det engang så populære Hotel Hayat i Mogadishu, der er blevet ødelagt i kampe mellem jihadister og sikkerhedsstyrker. <i>Feisal Omar/Reuters</i>

Her ses ruinerne af det engang så populære Hotel Hayat i Mogadishu, der er blevet ødelagt i kampe mellem jihadister og sikkerhedsstyrker. Feisal Omar/Reuters

Efter mere end et døgn er en dødelig belejring af et hotel i den somaliske hovedstad, Mogadishu, endelig slut.

Det fortæller en sikkerhedschef til nyhedsbureauet AFP omkring midnat lokal tid.

Belejringen varede omkring 30 timer, efter at jihadister fra den militante gruppe al-Shabaab stormede det populære hotel Hayat fredag aften med en regn af pistolskud og eksplosioner.

- Sikkerhedsstyrkerne har nu afsluttet belejringen, og gerningsmændene er døde. Der er ikke kommet nogen skud inde fra bygningen den seneste time, siger sikkerhedschefen, der ønsker at være anonym.

Han tilføjer, at den somaliske regering vil holde en pressebriefing om det blodige angreb søndag morgen lokal tid.

Den unavngivne embedsmand giver ingen oplysninger om antallet af dræbte.

Tidligere har en sikkerhedsmedarbejder oplyst, at 13 civile har mistet livet. Samtidig har en hospitalsdirektør fortalt, at hans hospital har taget imod 40 sårede fra angrebet på hotellet samt fra et separat granatangreb i en anden del af byen.

Ifølge nyhedsbureauet AP er mindst 20 personer døde efter angrebet på Hayat Hotel. AP refererer til politi og øjenvidner.

Lørdag formiddag lokal tid lød meldingen fra de lokale myndigheder, at angrebsmændene fortsat var på hotellet, som var omringet af sikkerhedsstyrker.

- Sikkerhedsstyrkerne fortsætter med at neutralisere terroristerne, der er blevet afskåret i et rum inde i hotelbygningen. De fleste civile er blevet reddet ud, fortalte en lokal embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge embedsmanden skulle mange børn være blandt dem, der blev reddet ud af sikkerhedsstyrker efter at have været fanget i bygningen.

Al-Shabaab, der har ført et dødeligt oprør mod Somalias skrøbelige regering i 15 år, har taget skylden for angrebet.

Angrebet er det største angreb, der har været i Mogadishu, siden Somalias nye præsident, Hassan Sheikh Mohamud, blev valgt i maj.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.