Spacey fastholder uskyld i London i sag om seksuelle overgreb

62-årige Kevin Spacey har tidligere sagt, at han regner med at kunne bevise sin uskyld i sag om overgreb.

Skuespiller Kevin Spacey nægter sig skyldig i anklager om overgreb ved en domstol i London, som han på billedet ses ankomme til torsdag. <i>Maja Smiejkowska/Reuters</i>

Skuespiller Kevin Spacey nægter sig skyldig i anklager om overgreb ved en domstol i London, som han på billedet ses ankomme til torsdag. Maja Smiejkowska/Reuters

Den amerikanske skuespiller Kevin Spacey nægter sig igen skyldig i fem anklager om seksuelle overgreb.

Ved en domstol i London siger Spacey højt og tydeligt "ikke skyldig", da han bliver spurgt til, hvordan han forholder sig til anklagerne.

Spacey står over for i alt fem anklagepunkter. De fire gælder seksuelle overgreb mod tre mænd. I det femte er Spacey anklaget for at have tvunget en mand til oralsex. Overgrebene skal være sket mellem 2003 og 2013.

Ved et tidligere retsmøde, og da sagerne første gang så dagens lys, sagde Spacey også, at han er uskyldig. Og det holder han fast i torsdag.

62-årige Spacey har tidligere sagt, at han er overbevist om, at han kan bevise sin uskyld.

Selve retssagen er sat til at begynde 6. juni næste år. Spacey, som mødte op iført briller og et lyseblåt jakkesæt, risikerer op mod seks måneders fængsel eller en bøde, hvis han kendes skyldig i seksuelle overgreb.

Hvis han kendes skyldig i den endnu mere alvorlige anklage om at have tvunget en mand til oralsex, risikerer han livstid, hvis han får den hårdest mulige straf.

Kevin Spacey var i årtier en stor stjerne i Hollywood. Han har vundet to af de eftertragtede oscarstatuetter, og han havde hovedrollen i den populære Netflix-serie "House of Cards".

De senere år har han dog holdt sig uden for offentlighedens søgelys og har ikke medvirket i film og tv på grund af anklager om overgreb fra både mænd og kvinder.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.