Stram Kurs varsler nye protester i Sverige - men er ikke dukket op

Søndag annoncerede Stram Kurs en demonstration i Linköping klokken 12, men er to timer senere ikke at se.

Der udbrød uro, da Stram Kurs-leder Rasmus Paludan lørdag demonstrerede på rastepladsen Skånegården lige på den anden side af Øresundsbroen i den sydlige del af Malmø. Søndag kan der komme nye demonstrationer. <i>50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix</i>

Der udbrød uro, da Stram Kurs-leder Rasmus Paludan lørdag demonstrerede på rastepladsen Skånegården lige på den anden side af Øresundsbroen i den sydlige del af Malmø. Søndag kan der komme nye demonstrationer. 50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix

Lørdag udløste en demonstration med Stram Kurs-leder Rasmus Paludan uroligheder i Sverige, og søndag varslede partiet nye demonstrationer.

På facebooksiden Stram Kurs står der, at det har meddelt politiet i Region Øst, at de demonstrerer søndag klokken 12 i Skäggetorp i Linköping og klokken 15 i Navestad i Norrköping.

- Vi behøver ingen tilladelse, da politiet ikke beskytter demonstrationer, selv om de har tilladelse, skriver partiet søndag morgen.

En hel del mennesker er søndag dukket op i Skäggetorp i Linköping. Men ved 14-tiden oplyser talsperson for politiet i Region Øst Johnny Gustafsson til det svenske nyhedsbureau TT, at Paludan ikke er blevet set.

Stemningen beskrives som forholdsvis rolig. Der er dog blevet kastet ting mod politiet i Linköping, fortæller talspersonen til Aftonbladet.

Johnny Gustafsson oplyste tidligere søndag til Ritzau, at Paludan ikke har fået tilladelse til demonstrationerne. Det er retsafdelingen, der håndterer processen med at give tilladelse, og den arbejder først tirsdag, forklarer han.

Johnny Gustafsson fortæller videre, at de ikke ved, om Paludan er på vej.

- Skulle han komme og holde en demonstration, håndterer vi den situation på samme måde, som vi håndterer andre nye situationer, siger han og fortsætter:

- Vi er hos politiet - præcis som i Danmark - klar på, at der sker ting og på at handle ud fra det. Nu har vi fået at vide, at det her er en mulighed og arbejder ud fra det, og så må vi se, om han kommer herud, og hvilke intentioner han har.

Ved 12-tiden søndag oplyser politiet ifølge det svenske nyhedsbureau TT, at der fortsat er roligt, og der ikke er tegn på, at Paludan er på vej.

Hvis Paludan afholder demonstration, og der kommer uro med eksempelvis stenkast, kan politiet i sidste ende opløse demonstrationen, hvis det vurderes nødvendigt, oplyser Johnny Gustafsson.

Siden torsdag har Rasmus Paludan været på tur rundt i Sverige.

Lørdag var der uroligheder, da han demonstrerede på rastepladsen Skånegården lige på den anden side af Øresundsbroen i den sydlige del af Malmø.

Her var moddemonstranter mødt op i protest mod Paludan, der blandt andet brændte koraner af. Flere biler var i brand, og der blev også kastet med sten. Flere personer kom til skade.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.