Suella Braverman er ude af konservativt britisk opgør

Der er nu fem kandidater tilbage i kampen om at efterfølge Boris Johnson som partileder og premierminister.

Penny Mordaunt er blandt favoritterne til at vinde valgopgøret i Storbritanniens konservative parti. Suella Braverman blev elimineret fra valgkampen torsdag. Der er nu fem kandidater tilbage i kampen om at efterfølge Boris Johnson som partileder og premierminister. <i>Henry Nicholls/Reuters</i>

Penny Mordaunt er blandt favoritterne til at vinde valgopgøret i Storbritanniens konservative parti. Suella Braverman blev elimineret fra valgkampen torsdag. Der er nu fem kandidater tilbage i kampen om at efterfølge Boris Johnson som partileder og premierminister. Henry Nicholls/Reuters

Suella Braverman er elimineret fra valgkampen i det konservative parti i Storbritannien. Hun fik 27 stemmer ved torsdagens afstemning, hvor den kandidat med færrest stemme ville være ude.

Der er nu fem kandidater tilbage i kampen om at efterfølge Boris Johnson som partileder og premierminister.

Der blev afgivet 356 stemmer af 358 mulige. Braverman fik med 27 stemmer færre end i den første valgrunde, som blev holdt onsdag.

Tidligere finansminister Rishi Sunak fik klart flest stemmer fra sine konservative partifæller. Sunak fik 101 stemmer fulgt af Penny Mordaunt, som fik 83 stemmer.

De tre andre, som er videre, er Liz Truss (64 stemmer), Kemi Badenoch (49) og Tom Tugendhat (32).

Ved onsdagens afstemning blev tidligere udenrigsminister Jeremy Hunt og nuværende finansminister Nadhim Zahawi elimineret som kandidater.

Jeremy Hunt sluttede som toer efter Boris Johnson, da Det Konservative Parti i 2019 valgte ny formand.

Senest 21. juli skal feltet være indsnævret til kun to kandidater.

Hvem der til sidst står som vinder og ny leder, skal afgøres hen over sommeren ved en urafstemning blandt de omkring 160.000 medlemmer af partiet i hele landet.

Netop det gør også den fortsatte kamp uforudsigelig.

Sunak er bookmakernes favorit og har altså solid støtte i parlamentsgruppen. Men mindre kendte navne som tidligere ligestillingsminister Kemi Badenoch, der fik 40 stemmer, og især Mordaunt er populære blandt partimedlemmerne, som i sidste ende træffer beslutningen.

Således viste en YouGov-meningsmåling onsdag blandt 800 partimedlemmer, at Mordaunt ville slå alle andre i en afstemning med kun to kandidater, mens Sunak ville tabe til næsten alle.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden