Svensk politi: Flere anmeldte stenkast er formentlig stenslag

Sidste år var det især danske bilister, der anmeldte stenkast mod dem på den sydsvenske motorvej E65.

Der tikker endnu anmeldelser ind hos svensk politi om stenkast langs motorvejen E65. Men en del af de nylige anmeldelser anser politiet for at være stenslag snarere end kast, siger Evelina Elsson, der er pressetalsperson ved politiet, til SVT.

- Skadebilledet er slet ikke det samme, som vi så sidste år. Her tror vi, at det i de fleste tilfælde drejer sig om stenslag, siger hun til det svenske medie.

De seneste to uger er der kommet omkring ti anmeldelser om stenkast på den sydsvenske motorvej, som mange danskere også anvender på vej til og fra Bornholm. Det fremgår ikke, om der er danskere iblandt de nye anmeldelser.

Sidste år fik politiet en bølge af flere end 100 anmeldte stenkast fra E65, der strækker sig mellem Ystad og Skurup, og især biler på danske nummerplader blev ramt.

En af episoderne kostede en dansk mand synet på det ene øje, mens de øvrige bilister slap fra det med ingen eller mindre skader.

De første anmeldelser kom i april 2021, og der kom løbende nye til hen over sommeren. Da der igen i april i år kom nye anmeldelser om mulige stenkast langs motorvejen, gav det bekymring i svensk politi.

- Jeg håber virkelig ikke, at det er en ny bølge, sagde Frida Lovén, souschef i lokalpolitiet i Ystad, til avisen Sydsvenskan ifølge TT.

Kommentaren faldt 26. april, og her var der tikket otte anmeldelser ind i løbet af måneder. Tre af dem var fra danskere.

Politiet satte sidste år hårdt ind i håb om at finde og pågribe en mulig gerningsmand, men trods flere hundrede afhøringer blev ingen sigtet.

Selv om det svenske politi anser flere af de nye anmeldelser for at dreje sig om almindelige stenslag, har det fokus på emnet. Det arbejder også på forebyggende indsatser i samarbejde med grundejere nær motorvejen samt med Trafikverket.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden