Sydkoreansk Squid Game-skuespiller skriver Emmy-historie

Lee Jung-jae er den første, som vinder prisen for Bedste mandlige hovedrolle for en ikke-engelsksproget rolle.

Lee Jung-jae havde god grund til at smile bredt, da han modtog en Emmy for Bedste skuespiller i en dramaserie for sin rolle i "Squid Game". Han skrev nemlig Emmy-historie ved at være den første til at vinde den pris for en ikke-engelsksproget rolle. <i>Phil Mccarten/Ritzau Scanpix</i>

Lee Jung-jae havde god grund til at smile bredt, da han modtog en Emmy for Bedste skuespiller i en dramaserie for sin rolle i "Squid Game". Han skrev nemlig Emmy-historie ved at være den første til at vinde den pris for en ikke-engelsksproget rolle. Phil Mccarten/Ritzau Scanpix

Den sydkoreanske skuespiller Lee Jung-jae fra Netflix-serien "Squid Game" har skrevet Emmy-historie.

Det skete, da han mandag aften lokal tid vandt en Emmy for Bedste skuespiller i en dramaserie for sin rolle i "Squid Game" ved prisuddelingen, der foregår i Los Angeles i USA.

Det er nemlig første gang, at den pris går til en skuespiller, der spiller en ikke-engelsksproget rolle.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den sydkoreanske serie "Squid Game" handler om en gruppe dybt forgældede mennesker, der kæmper om store pengepræmier, men risikerer at dø i processen.

Serien blev en enorm succes på streamingtjenesten Netflix og var også nomineret i hovedkategorien, Bedste dramaserie.

Her måtte den sydkoreanske serie dog se sig slået af "Succession".

"Succession" er en dramaserie om en familievirksomhed, hvor familiemedlemmer kæmper om kontrollen med familiens medie- og underholdningskonglomerat.

Ud over de to førnævnte var "Better Call Saul", "Euphoria", "Ozark", Severance", "Stranger Things" og "Yellowjacket" nomineret til Bedste dramaserie.

Det er ikke første gang, at "Succession" løber med den fornemme pris ved Emmy-uddelingen. Serien vandt også Bedste dramaserie i 2020.

En anden serie, der blev hædret for anden gang, er komedieserien "Ted Lasso". Det er andet år i træk, at den modtager en Emmy for Bedste komedieserie.

To skuespillere fra serien, Jason Sudeikis og Brett Goldstein, vandt desuden for andet år i træk henholdsvis Bedste skuespiller i en komedieserie og Bedste mandlige birolle i en komedieserie.

Serien handler om en træner for et amerikansk college-fodbold, der flytter til London for at træne en hårdt prøvet Premier League-klub.

Uddelingen af Emmy hylder det bedste inden for amerikansk tv.

I år var det "Saturday Night Live"-komikeren Kenan Thompson, der styrede slagets gang som vært for prisuddelingen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.