Taiwan kalder Kinas militærøvelser psykologisk krigsførelse

Kinas militærøvelser i Taiwanstrædet er psykologisk krigsførelse, hævder Taiwans forsvarsministerium.

Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus i USA, og Tsai Ing-wen, Taiwans præsident, mødtes onsdag, mens Kina udførte militærøvelser nær østaten. <i>Taiwan Presidential Office/Reuters</i>

Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus i USA, og Tsai Ing-wen, Taiwans præsident, mødtes onsdag, mens Kina udførte militærøvelser nær østaten. Taiwan Presidential Office/Reuters

Kina har krænket Taiwans territoriale integritet.

Sådan lyder det onsdag morgen fra østatens forsvarsministerium, som hævder, at Kinas ageren er i strid med international lovgivning.

Krænkelserne skulle være foregået under en række kinesiske militærøvelser, som finder sted for tiden.

Ifølge Taiwans forsvarsministerium fløj 21 kinesiske militærfly tirsdag ind i Taiwans luftforsvarszone.

Ministeriet skriver på Twitter, at 18 af de 21 kinesiske fly er jagerfly. To er transportfly, mens det sidste er et varslings- og kontrolfly.

Spændingerne mellem Taiwan og Kina er ekstra høje, efter at formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, aflægger besøg i Taiwan.

Taiwan er en ø, som ligger ved Kinas sydøstkyst. Ifølge Kina er Taiwan en del af Folkerepublikken Kina under mottoet "ét land - to systemer", som er den officielle styreform flere andre steder som Hongkong og Macao.

Fra flere sider i Taiwan arbejdes der for selvstændighed fra Kina.

Forsvarsministeriet i Taiwan kalder Kinas handlinger for "psykologisk krigsførelse". Det opfordrer desuden taiwanere til ikke at "tro på rygter" og at rapportere alle former for "fake news" til regeringen.

Ministeriet opfordrer Kina til ikke at udføre militære øvelser i farvand så tæt på Taiwan. Den taiwanske regering er i tæt kontakt med USA for at undgå en eskalering af konflikten.

Tsai Ing-wen, Taiwans præsident, har kaldt militærøvelserne for en unødvendig reaktion på Nancy Pelosis besøg i Taiwan.

Kina insisterer på, at de militære øvelser er "nødvendige" for at beskytte national suverænitet. Det siger talskvinde for det kinesiske udenrigsministerium Hua Chunying onsdag.

Nancy Pelosi har under sit besøg onsdag talt med Tsai Ing-wen og talt til det taiwanske parlament.

Her har hun blandt andet adresseret konflikten mellem Taiwan og Kina og opfordret til, at spændingerne nedtrappes. Hun har også sagt, at hun frit bør kunne rejse til Taiwan, efter at Kinas ambassadør i Storbritannien advarede parlamentarikere om at rejse til Taiwan.

Tsai Ing-wen siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at hun er glad for Pelosis besøg.

- Vi er taknemmelige for delegationens besøg under disse udfordrende omstændigheder, siger hun og kalder det en "demonstration af USA's urokkelige støtte".

Den amerikanske regering har flere gange understreget, at Pelosi er på besøg i Taiwan af egen drift, og at det ikke er et udtryk for, at USA anerkender Taiwan som selvstændigt land.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden