Taliban forbyder kvinder i Afghanistans forlystelsesparker

Moralpolitiet har givet forlystelsesparker i Afghanistan ordre til ikke længere at lade kvinder få adgang.

Afghanere tager en tur i en forlystelse i hovedstaden Kabul. Billedet er taget i februar, hvor det stadig var tilladt for mænd og kvinder at blandes. Men måneden efter kom der en ny regel om, at kønnene skulle holdes adskilt i Afghanistans forlystelsesparker. Og nu har Talibans moralpoliti så lavet en ny regel om, at kvinder ikke længere har adgang til parkerne. (Arkivfoto) <i>Hussein Malla/Ritzau Scanpix</i>

Afghanere tager en tur i en forlystelse i hovedstaden Kabul. Billedet er taget i februar, hvor det stadig var tilladt for mænd og kvinder at blandes. Men måneden efter kom der en ny regel om, at kønnene skulle holdes adskilt i Afghanistans forlystelsesparker. Og nu har Talibans moralpoliti så lavet en ny regel om, at kvinder ikke længere har adgang til parkerne. (Arkivfoto) Hussein Malla/Ritzau Scanpix

Afghanistans kvinder får ikke længere lov at køre i rutsjebane, pariserhjul eller karruseller.

Taliban-styret har givet ejerne af samtlige landets forlystelsesparker ordre til, at de ikke længere må lade kvinder få adgang.

Det bekræfter en talsmand for Talibans moralpoliti over for det tyske nyhedsbureau dpa onsdag. Han ønsker ikke at uddybe årsagen til beslutningen.

I marts gav moralpolitiet - som også er kendt som ministeriet for dyd og imod moralsk fordærv - ordre til, at forlystelsesparker skal sørge for, at mænd og kvinder er adskilt.

I forvejen er Afghanistans kvinder blevet underlagt adskillige restriktioner, siden Taliban tog magten i august 2021.

Piger får ikke lov at studere videre, efter at de er færdige med grundskolen. Og mange steder har kvinder fået besked på, at de ikke kan fortsætte i deres job.

Antallet af uopklarede drab på kvinder i Afghanistan er steget.

Kvinderetsaktivisten Munesa Mubarez mener, at Taliban bruger kvinder som et redskab til at sikre gruppens egne politiske interesser.

- Disse restriktioner er reelt gidseltagning. Der er intet religiøst eller humanitært aspekt i dem, siger hun.

Afghanere, der er gået på gaden for at protestere mod de nye, strikse regler, er i mange tilfælde blevet behandlet hårdhændet af Taliban.

Taliban har også afvist at danne en regering, der inkluderer andre end gruppen selv - og ikke kvinder.

Endnu har intet land i verden anerkendt Talibans regering.

Taliban sendte den vestligt støttede regering på flugt og tog selv magten, da USA og flere andre vestlige lande på kaotisk vis trak sig ud af Afghanistan i august sidste år efter 20 års tilstedeværelse.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.