Targaryen-dynastiet får hovedrolle i Game of Thrones-forløber

En generationskrig i Targaryen-dynastiet bliver central i den kommende forløber til "Game of Thrones".

Daenerys Targaryen, som spilles af Emilia Clarke, var i "Game of Thrones" en af de sidste medlemmer af Targaryen-slægten, men i den kommende forløber, "House of Dragons", har slægten en fremtrædende rolle. (Arkivfoto). <i>Unknown/Ritzau Scanpix</i>

Daenerys Targaryen, som spilles af Emilia Clarke, var i "Game of Thrones" en af de sidste medlemmer af Targaryen-slægten, men i den kommende forløber, "House of Dragons", har slægten en fremtrædende rolle. (Arkivfoto). Unknown/Ritzau Scanpix

Fans af HBO's megahit-serie "Game of Thrones" kan se frem til at følge Targaryen-dynastiets generationskrig, når en forløber til den populære serie rammer HBO's streamingtjeneste 21. august.

I starten af "Game of Thrones" er Targaryen-slægten noget nær uddød, men når forløberen, "House of the Dragon", bliver tilgængelig sidst på sommeren, tager den udgangspunkt i dynastiet, mens det var på sit højeste.

Det fortæller producer Ryan Condal.

- Den begynder på dynastiets absolutte højdepunkt, hvor dets magt, rigdom og indflydelse er på sit højeste. De har flere drager, end de nogensinde vil få igen, siger produceren bag den populære serie.

Targaryen-dynastiet var i starten af "Game of Thrones" reduceret til ganske få personer, herunder søskendeparret Daenerys og Rhaegar Targaryen.

Men i forløberen, som udspiller sig omkring 200 år før "Game of Thrones", kan fans følge kong Viserys Targaryen, som spilles af Paddy Considine.

Skuespilleren selv har beskrevet hans karakter som en "mand med et behageligt temperament og en venlig mand, som forsøger at bevare freden i kongeriget".

Engelske Matt Smith, som er kendt for sin rolle som Doctor Who, spiller prins Daemon Targaryen, kongens lillebror. Søskendeparret har et "rimelig kompliceret forhold" til hinanden, har Smith fortalt.

Emma D'Arcy spiller prinsesse Rhaenyra Targaryen, som af kongen er blevet udpeget som tronfølge. Hun blev valgt som tronfølge frem for prinsesse Rhaenys Velaryon, som spilles af Eve Best.

- Hun burde have været dronning, siger Eve Best om sin rolle.

- Det er lidt irriterende, at hun ikke blev det. Det er også ret irriterende, at folk bliver ved med at minde hende om, at hun ikke er det.

Begge serier er baseret på bøger af George R.R. Martin. Efter at have set ni af de i alt ti afsnit af "House of Dragons" har han sagt, at han fandt dem "ret fantastiske".

- De her bøger, de her karakterer er som børn for mig.

- Når man lader sine børn bortadoptere, kommer man til at tænke over, hvordan de mon vil blive behandlet. Vil man kunne genkende dem?, siger George R.R. Martin.

Serien bliver tilgængelig på HBO's streamingtjeneste HBO Max 21. august.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden