Ti minearbejdere er fortsat fanget efter ulykke i Mexico

Der er ikke meget fremskridt i forsøg på at redde ti minearbejdere i Mexico. De har været fanget siden onsdag.

Der bliver arbejdet hårdt for at redde de ti fangede minearbejdere. Håbet svinder dog ind dag for dag. <i>Luis Cortes/Reuters</i>

Der bliver arbejdet hårdt for at redde de ti fangede minearbejdere. Håbet svinder dog ind dag for dag. Luis Cortes/Reuters

Håbet om at redde ti mexicanske minearbejdere, der har været fanget i en kulmine siden onsdag, fortsætter søndag med at svinde ind.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lørdag var udnævnt som en skæbnedag i forsøget på at redde de ti. Der blev dog ikke gjort nogen særlige fremskridt.

Over 300 soldater og yderligere personale, herunder seks militærdykkere, har bidraget til forsøget på at redde minearbejderne.

Ulykken skete onsdag eftermiddag i den nordlige delstat Coahuila i Mexico. I forbindelse med udgravning i kulminen opstod der oversvømmelser.

Det lykkedes for fem personer at komme ud af minen, men siden da er ingen kommet ud derfra. Ti personer er dermed stadig savnet.

Liliana Torres, der er niece til en af de ti, sagde lørdag, at hun har overværet "utrættelige" redningsfolk, "der ikke er stoppet hele dagen".

Hun sagde dog også, at familierne til de 10 nine arbejdere er mere og mere "desperate".

I årenes løb har der været flere ulykker i kulminerne i Coahuila. Sidste år døde syv minearbejdere i området efter at være blevet fanget.

Den værste ulykke var en eksplosion i 2006. Den kostede 65 personer livet.

Minearbejdere og deres pårørende har tidligere fortalt om kulminearbejdet som værende fyldt med risici på grund af slappe sikkerhedsprocedurer.

- Når alt går godt, så tænker man ikke over risikoen. Men når sådan noget her sker, så overvejer man at sige op, siger den 48-årige kulminearbejder Luis Armando Ontiveros, der i en tidlig alder blev oplært af sin far.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden