Mindst 19 dræbt ved missilangreb på ejendom i Odesa

En boligbygning og to ferielejre i Odesa er ifølge ukrainsk talsmand blevet udsat for russisk missilangreb.

Nær havnen i Odesa blev der i starten af juni advaret om miner. Natten til fredag er en lejlighedsbygning ramt af et missilangreb. <i>Pavel Nemecek/Ritzau Scanpix</i>

Nær havnen i Odesa blev der i starten af juni advaret om miner. Natten til fredag er en lejlighedsbygning ramt af et missilangreb. Pavel Nemecek/Ritzau Scanpix

Et russisk missil har ramt en beboelsesejendom og to ferielejre i den ukrainske by Odesa natten til fredag og dræbt mindst 19 personer.

Det oplyser ukrainske myndigheder.

Missilet ramte angiveligt bygningen i landsbyen Serhiivka i Odesa og dræbte 19. Yderligere 41 personer skulle være blevet reddet ud. 31 af dem er blevet sendt på hospitalet.

En lokal embedsmand siger, at redningsarbejdet stadig er i gang fredag morgen, og at der stadig kan være mennesker fanget i murbrokkerne. Der boede i alt 152 personer i bygningen.

Et andet missil har ramt to ferielejre i Odesa og såret adskillige.

Serhij Bratjuk, der er talsmand for Odesas regionale administration, siger, at missilet stammer fra et "strategisk luftfartøj i Sortehavet". Han henviser til det ukrainske militær.

- Et missil ramte en ni etager høj beboelsesejendom, siger militæret.

- I en beboelsesejendom er ni etager i en af blokkene fuldstændig ødelagte. Redningsarbejdere har allerede behandlet syv tilskadekomne - herunder tre børn.

Missilangrebet i Odesa kommer, blot få dage efter at et russisk missilangreb ramte et shoppingcenter i Krementjuk og kostede 18 civile livet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har afvist, at det var russiske styrker, der stod bag det angreb.

Den sydlige del af Odesa er et strategisk vigtigt område, fordi det er hjem for en havneby af samme navn.

Torsdag forlod russiske styrker deres positioner på Slangeøen, der ligger ud for kysten i Odesa.

Slangeøen blev et symbol på ukrainsk modstand i krigens første dage. Det skete, da et russisk krigsskib opfordrede ukrainere på øen til at overgive sig og blev mødt af et "skrid ad helvede til".

Ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ændrer russernes exit fra Slangeøen situationen i Sortehavet.

- Det er ikke en garanti for sikkerhed. Det er ikke en garanti for, at vores fjender ikke vender tilbage. Men det begrænser handlemulighederne for besætterne betydeligt, sagde Zelenskyj i sin daglige tale torsdag.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.