To briter anklaget for at kæmpe for demokratisk Ukraine

Det fremgår, at de to briter afviser at arbejde sammen med de lokale efterforskere og jurister.

To britiske statsborgere, Dylan Healy og Andrew Hill, er blevet anklaget for"lejesoldats-aktiviteter" i det russisk-støttede separatistområde i det østlige Ukraine. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass fredag.

Tass citerer en kilde i magtstrukturerne i den selvudråbte Folkerepublik Donetsk (DPR) for oplysninger om, at sagen er blevet indledt, og at der er rejst anklager mod de to mænd i henhold til republikkens egen kriminallovgivning.

Det fremgår, at de to briter afviser at arbejde sammen med de lokale efterforskere og jurister.

De to briter blev tilbageholdt af under kampe på Ilyitja-fabrikken i Mariupol og i Nikolajev regionen, hvor de deltog i kampe som lejesoldater ifølge en juridiske kilde i den selvudråbte republik.

Den 29. april offentliggjorde det russiske forsvarsministerium videooptagelser af Hill, som overgav sig til en russisk styrke i Nikolajev regionen. Den tilfangetagne brite havde informationer om en massegrav med 280 civile nær Irpen og Butja i Kyiv Region. Han skrev om det på sin notebook, viser et foto, som Tass råder over.

Der er ikke mange oplysninger om Dylan Healey, som ifølge en Tass-kilder blev taget til fange på Illich-fabrikken i Mariupol.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.