To dykkere drev over 100 kilometer ved Malaysia

En fransk kvinde og en britisk mand, som forsvandt på havet, er fundet i live efter to og et halvt døgn.

Politichef Cyril Edward i byen Mersing i Malaysia viser fotos af to dykkere - en fransk kvinde og en britisk mand, som forsvandt på havet under dykning ud for Malaysias kyst. De blev lørdag fundet i god behold efter to og et halvt døgn, hvor de drev over 100 kilometer væk fra det sted, hvor de forsvandt. <i>Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix</i>

Politichef Cyril Edward i byen Mersing i Malaysia viser fotos af to dykkere - en fransk kvinde og en britisk mand, som forsvandt på havet under dykning ud for Malaysias kyst. De blev lørdag fundet i god behold efter to og et halvt døgn, hvor de drev over 100 kilometer væk fra det sted, hvor de forsvandt. Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix

En fransk kvinde og en britisk mand, som forsvandt på havet under dykning ud for Malaysias kyst, blev lørdag fundet i god behold efter to og et halvt døgn, hvor de drev over 100 kilometer væk fra det sted, hvor de forsvandt.

Den britiske mands teenagesøn er fortsat savnet. En eftersøgning efter ham fortsætter og foretages nu også i indonesisk farvand.

Den 18-årige Alexia Alexandra Molina fra Frankrig og briten Adrian Peter Chesters, 46 år, var i en gruppe på fire, som blev meldt savnet onsdag eftermiddag på et træningsdyk nær Tokong Sanggol, en lille ø ud for den sydøstlige by Mersing.

Gruppens instruktør, den 35-årige Kristine Grodem fra Norge, blev reddet torsdag.

Det var fiskere som fik øje på Molina og Chesters fredag aften (dansk tid) ud for den indonesiske ø Binta, sydøst for Singapore. Stedet ligger over 100 kilometer syd for det sted, hvor de tog ud for at dykke.

- Deres tilstand er stabil, siger politichef Cyril Edward Nuing fra Mersing.

Han siger, at de indonesiske myndigheder nu også søger efter Chesters' 14-årige søn, Nathan Renze Chesters, som er hollandsk statsborger.

- Vi mener, at det er sandsynligt, at han ikke længere er i malaysisk farvand, når man vurderer strømmene i havet på nuværende tidspunkt, siger politichefen.

Grodem har tidligere fortalt, at gruppen kom op til overfladen efter at have dykket en time, men ikke kunne se deres båd. Hun blev senere adskilt fra de andre efter at være kommet ind i en stærk strøm.

Den bådoperatør, der sejlede de fire dykker ud, er blevet tilbageholdt af politiet efter at være blevet testet positiv for narkotiske stoffer.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.