Trumps ambassadør i Danmark misser plads i Senatet i USA

Den tidligere ambassadør i Danmark Carla Sands står til knap seks procent af stemmerne ved primærvalg.

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands har tabt ved primærvalget om at blive Republikanernes kandidat til Senatet ved midtvejsvalget til november. <i>Matt Rourke/Ritzau Scanpix</i>

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands har tabt ved primærvalget om at blive Republikanernes kandidat til Senatet ved midtvejsvalget til november. Matt Rourke/Ritzau Scanpix

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands må se sig slået ved primærvalg i delstaten Pennsylvania.

Her stillede Carla Sands op for at blive valgt til Senatet for Republikanerne.

Med 99 procent af stemmerne talt op har Carla Sands fået 5,7 procent af stemmerne. Det viser tal fra det amerikanske medie NPR.

Der er med knap seks procent af stemmerne lang vej op til Sands' tre republikanske partifæller Dave McCormick, Mehmet Oz og Kathy Barnette, der står til henholdsvis 31,4 procent, 31,2 procent og 24,4 procent af stemmerne.

Det er ikke endegyldigt afgjort, hvem af de tre der skal afløse Pennsylvanias nuværende republikanske senator, Pat Toomey, der ikke genopstiller ved midtvejsvalget i år.

Midtvejsvalget i Pennsylvania i november er et af de valg rundt om i USA, der kan være med til at afgøre magtbalancen i USA's Senat.

Til midtvejsvalget er en tredjedel af Senatet og alle medlemmer af Repræsentanternes Hus på valg.

Senatet er for tiden delt ligeligt mellem Demokraterne og Republikanerne med 50 sæder til hver. Men Joe Bidens vicepræsident, Kamala Harris, har den afgørende stemme ved stemmelighed.

Med et flertal i Repræsentanternes Hus har hans parti derfor magten over begge kamre og nemmere ved at få vedtaget nye love.

Men det kan nemt ændre sig, hvis meningsmålingernes spådomme om dårlige resultater for Demokraterne bliver til virkelighed ved valget.

Republikanske Carla Sands tiltrådte som USA's ambassadør i Danmark under i december 2017 under den daværende præsident, Donald Trump.

Hun forlod posten som ambassadør i Danmark i januar 2021, da Joe Biden blev præsident.

Blandt hendes mærkesager ved primærvalget var arbejdspladser i Pennsylvania og børn og unges adgang til uddannelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.