Trumps eksrådgiver anklages for svindel med grænsemur-projekt

Steve Bannon har angiveligt bedraget donorer under pengeindsamlinger til Trumps "We Build the Wall"-projekt.

Steve Bannon var Donald Trumps vigtigste rådgiver i forbindelse med præsidentvalget i 2016. De er siden gået hver deres vej, men Bannon er stadig en aktiv Trump-støtte. <i>Andrew Kelly/Reuters</i>

Steve Bannon var Donald Trumps vigtigste rådgiver i forbindelse med præsidentvalget i 2016. De er siden gået hver deres vej, men Bannon er stadig en aktiv Trump-støtte. Andrew Kelly/Reuters

Donald Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon er torsdag blevet præsenteret for seks anklager om snyd og bedrag.

68-årige Bannon er ved en domstol i New York således blevet sigtet for hvidvask, sammensværgelse og for systematisk svindel.

Hans forbrydelser skal være sket i forbindelse med ekspræsident Donald Trumps projekt om at bygge en mur ved USA's grænse til Mexico.

- Stephen Bannon var arkitekten bag en plan om at bedrage tusindvis af donorer rundt om i landet, siger anklager Alvin Bragg og tilføjer.

- Det er en forbrydelse at tjene penge på at lyve over for donorer.

Allerede for godt to år siden - i august 2020 - blev Bannon og tre andre mænd anklaget for at have bedraget donorer ved pengeindsamlinger til Trumps grænsemur-projekt ved navn "We Build the Wall".

De skal have svindlet for cirka 25 millioner dollar - 188 millioner kroner.

Bannon nægtede sig skyldig i anklagerne dengang. Blandt andet afviste han at have overført en million dollar til sig selv.

Bannon slap for anklagerne, da han i januar 2021 blev benådet af præsident Trump, kort før Trump forlod Det Hvide Hus.

Benådninger fra præsidenter gælder dog kun føderale anklager og udelukker ikke, at man kan blive anklaget på delstatsniveau.

Det er netop det, der torsdag er sket i New York.

Yderligere en person, der har været involveret i "We Build the Wall"-projektet, er torsdag blevet ramt af de seks samme anklager som Bannon.

Bannon var den vigtigste rådgiver, da Trump som republikaner vandt præsidentvalget i 2016 over demokraten Hillary Clinton.

Han fortsatte med Trump ind i Det Hvide Hus i 2017 som chefstrateg, inden deres veje relativt hurtigt skiltes efter uenigheder.

Bannon er dog forblevet en af Trumps mest aktive støtter. Han er også fortsat en meget kendt figur på den politiske højrefløj i USA.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.