Tugendhat er ude af konservativt britisk formandsræs

Tidligere finansminister Rishi Sunak fik flest stemmer af de fem kandidater, der vil efterfølge Boris Johnson.

Det bliver ikke Tom Tugendhat, der skal efterfølge Boris Johnson. Den tidligere officer i hæren fik færrest stemmer i afstemningsrunden mandag og er ude af ræset. Fire kandidater er stadig med i afstemningen - kun to vil stå tilbage på torsdag, hvorefter afstemningen sendes videre til partiets medlemmer i en urafstemning. <i>Jeff Overs/Bbc/Reuters</i>

Det bliver ikke Tom Tugendhat, der skal efterfølge Boris Johnson. Den tidligere officer i hæren fik færrest stemmer i afstemningsrunden mandag og er ude af ræset. Fire kandidater er stadig med i afstemningen - kun to vil stå tilbage på torsdag, hvorefter afstemningen sendes videre til partiets medlemmer i en urafstemning. Jeff Overs/Bbc/Reuters

Den tidligere hærofficer Tom Tugendhat er ude af ræset om at blive ny partiformand for det britiske konservative parti og dermed også afløse Boris Johnson på premierministerposten.

Det står klart, efter at han kun fik 31 stemmer og dermed fik færrest stemmer af de fem kandidater, der er tilbage i kampen om formandsposten i partiet.

Det var tredje afstemningsrunde, der blev holdt mandag.

De fire tilbageværende kandidater er tidligere finansminister Rishi Sunak, udenrigsminister Liz Truss, Kemi Badenoch og Penny Mordaunt.

Af dem fik Sunak 115 stemmer. Penny Mordaunt fik 82, Liz Truss 71 og Kemi Badenoch 58.

Den kandidat, der får færrest stemmer i hver afstemningsrunde, er ude af ræset. Afstemningen fortsætter på den måde, indtil der er to kandidater tilbage på torsdag.

Indtil feltet er nede på to kandidater, er det de 358 konservative medlemmer af Underhuset, der stemmer på deres foretrukne lederkandidat.

Derpå sendes spørgsmålet til urafstemning blandt partiets medlemmer.

Boris Johnson meddelte tidligere på måneden, at han vil træde tilbage. Det skete, efter at adskillige af hans ministre var trådt tilbage i protest mod hans skandaleramte regering.

Navnet på Johnsons afløser vil efter planen blive offentliggjort 5. september, har partiet tidligere meddelt.

Det var oprindeligt planen, at de fire tilbageværende kandidater skulle have mødt hinanden i endnu en tv-debat tirsdag aften.

Men de planer er skrottet, efter at Rishi Sunak og Liz Truss begge trak sig, skriver tv-stationen Sky News, der skulle have vist debatten.

- De konservative parlamentarikere er tilsyneladende bekymrede for den skade, debatterne forårsager på Det Konservative Partis image, når uenigheder og splittelse i partiet udstilles, meddeler Sky News.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.